LINDNER_Leaderboard.gif

Efficiënt en stabiel elektrisch laden met de juiste batterij

Vlaamse ondernemingen maken steeds vaker milieuvriendelijke keuzes. Bedrijfsleiders zijn op zoek naar manieren om minder afval te produceren en te investeren in energiebewuste oplossingen. De uitbreiding van de elektrische wagenparken is daar een belangrijk resultaat van. Met deze uitbreiding gaat natuurlijk een stijgend energieverbruik en een grotere verbruikskost gepaard. Met de goede batterij kan je stabiel elektrisch laden en vermijd je piekverbruik én onnodige kosten.

Bespaar kosten met het juiste opslagsysteem

Het energieverbruik van ondernemingen is zelden constant. Vele bedrijven verbruiken meer energie op bepaalde momenten in de dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bakkerijen die vroeg in de ochtend, bij het opstarten van de ovens, een piekverbruik kennen. Dit kan een aanzienlijke kost met zich meebrengen. Eén grote verbruikspiek kan je energiefactuur voor vele jaren verhogen.

Met de juiste Tesvoltbatterij voorkom je deze onnodige kosten. Het systeem slaat energie op wanneer je niet op volle toeren draait én controleert het verbruik van je installaties. Zo zal je verbruikspieken en daarbij horende kosten vermijden.

Laad je elektrische wagens met een batterij

Heb je elektrische wagens in je fleet? Dan zal je uiteraard ook moeten investeren in geschikte laadinfrastructuur. Krachtige wagens hebben een krachtige laadinfrastructuur nodig. De voortdurende innovatie in elektrische wagens gaat dus ook gepaard met steeds performantere laadstations.

Echter, wanneer de kracht en de efficiëntie van je laadstations toeneemt zullen ook je piekbelasting en je elektriciteitsfactuur exponentieel stijgen. De installatie van een batterij voor het laden van je wagenpark zorgt ervoor dat je piekbelasting vermijdt en dat je laadtijden dalen.

Zonnepanelen aan batterijen voor een maximaal rendement

Als je elektriciteit produceert met zonnepanelen kan je een extra voordeel doen met de installatie van opslagsystemen zoals de Tesvoltbatterij. De batterij compenseert de momenten waarop je eigen energie installatie onvoldoende elektriciteit produceert om aan de grote vraag van jouw machines machines te voldoen. De opgeslagen energie is natuurlijk veel goedkoper dan de elektriciteit die je aankoopt op het net.

Wil jij alles weten over elektrisch laden met een batterij? Of ben je geïnteresseerd in een Tesvolt opslagsysteem? Neem dan contact op met een expert van E-Technics via onderstaand formulier

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en E-Technics

Meer weten?

E-Technics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • E-Technics

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials