LINDNER_Leaderboard.gif
Eric Van Dyck, kapitaalmarktenspecialist

Cushman & Wakefield opent in het eerste kwartaal van 2019 een kantoor in Antwerpen

Immo

Met 35 jaar ervaring in commercieel vastgoed, en op enkele jaren na zijn carrière grotendeels bij Cushman & Wakefield te hebben gemaakt – vooral internationaal – gaat Antwerpenaar Eric Van Dyck in zijn geboortestad het nieuwe kantoor van Cushman & Wakefield ontwikkelen. De focus zal liggen op de kantorenmarkt, semi-industrieel en logistiek.

Geboren en getogen in Antwerpen

In 2010 maakte kapitaalmarktenspecialist Eric Van Dyck na 27 jaar ‘dienst’ bij Cushman & Wakefield, als Managing Partner voor België en bestuurslid, de overstap naar Redevco bv. Eerst als COO en nadien als Chief Investment Officer. Na acht jaar keerde hij terug naar Cushman & Wakefield om vanuit London als voorzitter van EMEA Capital Markets te fungeren. Zijn volgende uitdaging brengt hem naar zijn thuismarkt, Antwerpen.  

Het goede moment afwachten

“25 jaar geleden was er al sprake om een kantoor in Antwerpen te openen”, steekt Eric Van Dyck van wal. “Begin de jaren ‘90 werd retail centraal vanuit het BeLux kantoor in Brussel bewerkt. We hadden wel enkele accountmanagers die afkomstig waren uit Antwerpen. Op dat moment hielden we ons niet bezig met de kantorenmarkt en semi-industrieel/logistiek.

Twee jaar geleden, bij de fusie met DTZ, was er even sprake van om het voormalige kantoor van DTZ in Antwerpen als hefboom te gebruiken. Maar Koen Nevens, CEO van Cushman & Wakefield België, liet die kans bewust en terecht aan zich voorbijgaan. Het was toen niet het goede moment. Het welslagen van de fusie met DTZ moest absolute prioriteit krijgen.”

Focus op kantoren, semi-industrieel en logistiek

Intussen zijn de tijden veranderd. Uit mobiliteitsoverwegingen en door de groei van regionale kantoormarkten en logistiek vastgoed, zoeken bedrijven meer en meer een vestiging in centrumsteden zoals Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk, ... tot zelfs Roeselare. “Het verlies in retail aan e-commerce kunnen vastgoedmakelaars oppikken met semi-industrieel en logistiek. Vlaanderen is een kmo-markt en de behoefte aan semi-industrieel en warehousing zal blijven.”

Klemtoon op kwaliteit en service

Vanuit de co-workingfaciliteit ‘Fosbury & Sons’ is Eric Van Dyck momenteel bezig met de voorbereidingen van het nieuwe kantoor en een equipe te vormen: twee accountmanagers voor de office agency, twee voor semi-industrieel en logistiek en een ondersteunende administratieve kracht. Zelf zal hij het kantoor leiden.

Eric Van Dyck: “Uiteraard is Cushman & Wakefield al langer actief op de Antwerpse markt in semi industrieel en kantoren. De volgende jaren wil ik het nieuwe kantoor in Antwerpen uitbouwen en het team coachen. Service in de vastgoedsector is aan een inhaalbeweging toe. We willen kwaliteit én service bieden. Snelheid mag niet ten koste van kwaliteit gaan!”

Synergieën met Design & Build

Met de 100% overname in 2017 van Admos, het architectenbureau in La Hulpe dat werkplekken inricht, heeft Cushman & Wakefield zich intussen ook gepositioneerd als Belgisch marktleider in Design & Build.

Eric Van Dyck: “Dit kan mooie synergieën opleveren met de vestiging die we in Antwerpen openen. We zijn op zoek naar een pand van 200 tot 300 m2. In het nieuwe kantoor dat Admos zal inrichten voorzien we ook flexwerkplekken voor medewerkers van Cushman & Wakefield.”

Van Dyck sluit niet uit dat Cushman & Wakefield in de toekomst nog andere partnerships zal aangaan met bedrijven die complementaire diensten aanbieden.

DP logo rectangle web.jpg

DP logo rectangle mobile.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials