lindner banner set 2 v2 120.jpg
Immoscoop

Makelaars uit Antwerpen-Noord bouwen eigen portaalsite

Immo

Vastgoedaanbod Antwerpen-Noord alleen nog op immoscoop.be

46 immokantoren in Antwerpen-Noord zetten sinds 1 december hun aanbod niet meer op de klassieke immosites, maar alleen nog op hun eigen portaalsite immoscoop.be. Ze zijn ervan overtuigd dat dit voor kandidaat-kopers en voor de aangesloten makelaars niets dan voordelen oplevert.

Overaanbod aan vastgoedsites

Het initiatief voor een eigen gezamenlijke website ontstond twee jaar geleden. Aanleiding was wat de initiatiefnemers het overaanbod aan vastgoedsites noemen. “Zulke websites kwamen tot stand door data scraping bij de sites van de makelaars, die zelf nadien tegen betaling lid konden worden. Het weghalen van kostbare data is technisch niet langer mogelijk, maar het overaanbod aan vastgoedsites blijft een aandachtspunt. Voor een particulier was dat niet overzichtelijk”, stelt Stefaan Janssen, woordvoerder van immoscoop.be.

Meer dan 400 makelaars aangesloten

Vandaag zijn er meer dan 400 makelaars aangesloten, die samen ongeveer 550 kantoren vertegenwoordigen. “Alvorens de overstap te maken, zetten we een gestructureerde campagne op touw om iedereen gericht te informeren. De consument volgt het aanbod, zo veel is zeker. Met immoscoop.be hoeven de kandidaat-kopers binnen Antwerpen-Noord slechts 1 website te consulteren, wat hen een groot voordeel (en tijdsbesparing) oplevert. Daarnaast houden makelaars zelf de controle over hun data. Hun werk en beroep worden op die manier beter beschermd”, aldus nog Stefaan Janssen. Ondertussen stapten ook makelaars uit het Waasland mee in het verhaal.

Geen banners of reclame

Wie naar immoscoop.be surft, krijgt geen banners en andere reclame voorgeschoteld. Op elk pand kan er voor verdere informatie doorgeklikt worden naar de eigen website van de makelaar. De makelaars achter immoscoop.be hopen dat ook Antwerpen-Centrum snel de stap naar de portaalsite zal zetten.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Neovest

  • Patrimmonium Vastgoedmakelaars

  • CoDa Architectenvennootschap bvba