lindner banner set 2 v2 120.jpg
Scandinavisch design van Kinnarps in je kantoor

Een licht en strak maar warm interieur in je kantoor? Kies voor Scandinavisch design!

Partner

Heb je net een nieuw bedrijfsgebouw aangekocht of staat er een renovatie van je kantoorruimtes op til? Dan wil je wellicht meteen het meubilair mee onder handen nemen. Ben je op zoek naar strakke designs die toch warmte en huiselijkheid uitstralen? De Scandinavische stijl biedt helemaal wat je zoekt om van je kantoor een plek te maken waar je klanten en je personeel met plezier in vertoeven.

Hout en licht in je gebouw

Typisch aan de Scandinavische look & feel is het gebruik van lichte houtsoorten en de kleur wit. Die zaken vind je bijvoorbeeld terug in de houten vloeren en de lichte muren. Die staan garant staan voor warmte, licht en ruimte, zeker wanneer je kiest voor grote ramen en veel lichtinval. Ook in de meubels vind je heel wat lichte houtsoorten, afgewisseld met stoffen, structuren en kleuren die voor een speelse toets zorgen. De interieurs zijn strak, sober en functioneel, met een minimum aan accessoires. Toch is de Scandinavische stijl niet kil, maar net warm en huiselijk. Door te kiezen voor een Scandinavisch interieur voor je kantoor of bedrijfsruimte, creëer je een ruimte die zakelijkheid uitstraalt, maar toch een knusse, hartelijke sfeer oproept en hier en daar een speels en kleurrijk accent bevat.

Kinnarps, Scandinavisch design voor je kantoor

Kinnarps is een Zweedse fabrikant van kantoormeubilair die ergonomie en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Ze produceren niet alleen ergonomische tafels en stoelen, ze besteden eveneens aandacht aan voldoende beweging, een optimale akoestische omgeving en voldoende natuurlijk licht. Ze zorgen dus voor complete oplossingen voor een aangename werkomgeving waarin je personeel optimaal kan presteren.

Dat ergonomisch meubilair tegelijk heel stijlvol kan zijn, blijkt meteen uit de ontwerpen van Kinnarps. Als Zweeds bedrijf zorgen ze voor de typische Scandinavische touch. Ook hier zie je dus sobere designs met veel hout, wit, grijs, zwart en aardetinten, maar tegelijk de nodige accenten met stoffen en structuren en een speelse, kleurrijke knipoog op zijn tijd.

Inspiratie: een stijlvol en ergonomisch kantoor voor Decordier & Partners

Toen advocatenkantoor Decordier & Partners een nieuw kantoorgebouw ging betrekken, schakelden ze Kinnarps, waar ze eerder al stoelen kochten, in om hun interieur mee vorm te geven. Decordier wilde een licht en ruimtelijk gevoel, dat aansluit bij het nieuwe gebouw, waarin houttinten overheersen. Om het comfort voor de werknemers te vergroten, koos Kinnarps voor ergonomische bureaustoelen en bureaus die in de hoogte verstelbaar zijn. Enkele partners kozen voor zit-statafels. Daarnaast kreeg de ontspanningsruimte meer aandacht, met onder meer comfortabele stoelen in wit gebeitst hout. Ook voor de vergaderzaal koos Decordier voor een uitgesproken Scandinavische look. Blikvangers zijn de lange tafel in eik laminaat en de Deli-stoelen, die een zitkuip hebben die de lichaamscontouren volgen voor een comfortabele zithouding. De ruimte krijgt daardoor een elegant, modern en warm cachet.

Uiteraard verloor Kinnarps bij de realisatie van het project ook de functionaliteit niet uit het oog. Overal voorzagen ze voldoende opbergruimte. De houten kasten hebben een warmere uitstraling dan metalen opbergmeubels en creëren een aangename akoestische omgeving. Door het gebruik van kussens met speelse kleuren op de lage kasten, krijgen ze een dubbele functie: bergruimte én zitplaats voor eventuele bezoekers en korte besprekingen.

De combinatie van wit met houttinten geeft het hele kantoor een uitgesproken Scandinavische feel, met kleurrijke accenten die voor dynamiek zorgen. De medewerkers van advocatenkantoor Decordier blikken tevreden terug op het hele proces: alles verliep professioneel en met een duidelijk plan. Het uiteindelijke resultaat is exact wat ze voor ogen hadden: rustgevend, gebruiksvriendelijk en mooi ingekleed, zonder het ruimtegevoel te verliezen.

Lees de hele case over het kantoor van Decorder & Partners en laat je inspireren!

Op zoek naar een stijlvolle totaaloplossing voor een ergonomisch kantoor? Wil je werken in een warme, Scandinavische sfeer? Schakel de specialisten van Kinnarps vandaag nog in om je project mee vorm te geven! Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven