lindner banner set 2 v2 120.jpg
Miko koffiemachines

Hoe kies je de juiste koffiemachine voor je bedrijf?

Partner

De koffiepauze: een aangenaam rustmoment in elk bedrijf. Tijd om even bij te praten en inspirerende ideeën uit te wisselen. Centraal in een geslaagde koffiepauze staat uiteraard goede koffie en een performante koffiemachine. Maar welke machine kies je voor je bedrijf?

De experts van Miko Coffee Service geven je graag enkele tips om de juiste keuze te maken. Je keuze hangt af van een aantal criteria en de situatie in je bedrijf. Voor elk bedrijf is er een oplossing!

Aantal werknemers

Een van de belangrijkste criteria is uiteraard het aantal werknemers in je bedrijf. Maar je moet ook in kaart brengen hoeveel ervan effectief koffiedrinken en hoeveel kopjes ze per dag consumeren. Het aantal kopjes zal mee bepalen welke oplossing het best geschikt is voor jouw bedrijf: van een bescheiden thermossysteem of een kleine espressomachine tot een grote warmedrankautomaat. Hou daarbij ook rekening met collega’s die regelmatig op de baan zijn of bij klanten werken.

De organisatie van je bedrijf

Hoe is je bedrijf georganiseerd? Is er een centrale keuken of plek waar pauze genomen wordt, of heeft elke afdeling zo’n ruimte? In het eerste geval is er een grote koffiemachine nodig, in het andere geval plaats je beter meerdere kleine toestellen. Zo moeten je werknemers niet te ver wandelen voor hun koffie. Als je ook koffie nodig hebt tijdens vergaderingen of seminaries, is een thermossysteem handig. Je neemt de thermos gewoon mee naar de vergaderzaal en kan koffie inschenken, zonder dat iemand de zaal uit hoeft. Vaak kiezen bedrijven voor een combinatie van toestellen, bijvoorbeeld een automaat aan de receptie of in de keuken en een thermossysteem bij de bedienden op het secretariaat.

Het aantal koffiepauzes en de duur ervan

Heb je een lange koffiepauze en kan iedereen geduldig wachten op zijn of haar kopje? Dan zet je met een machine die met koffiebonen werkt, beslist de lekkerste koffie. Bij korte pauzes, bijvoorbeeld in productieafdelingen, hebben je werknemers geen tijd om te wachten tot er koffiebonen gemalen zijn. In zulke gevallen moet je een machine hebben die snel grote hoeveelheden koffie produceert en piekmomenten aankan. Dan kies je ofwel voor een (grote) thermos ofwel voor een systeem dat werkt met vriesdroogkoffie. Met dat laatste systeem heb je in amper 8 à 10 seconden al een kopje koffie. Een voordeel met automaten met vriesdroogkoffie is dat het onderhoud goedkoper en minder complex is dan bij machines met koffiebonen. Een systeem dat werkt met gemalen koffie, is een mooi compromis tussen snelheid en kwaliteit.

Steeds een heerlijke warme drank

Aanbod

Wil je alleen koffie kunnen zetten met de koffiemachine? Of drinken je werknemers ook espresso of melkspecialiteiten als latte of cappuccino? Wil je naast koffie ook chocomelk, thee en soep kunnen maken met de machine? Hedendaagse warmedrankautomaten bieden je een ruime keuze aan dranken en bereidingen, zodat je een totaaloplossing hebt voor elke pauze.

Service

Om elke dag lekkere koffie aan te bieden, heb je natuurlijk ook een voorraad koffie nodig. Koop je die zelf aan, of laat je de koffie op geregelde tijdstippen leveren? Daarnaast is een goed onderhoud van je koffiemachines noodzakelijk om ze optimaal te laten presteren en hygiënisch te houden. Doe je dat zelf, of schakel je een technicus in? En wat bij defecten aan je koffiemachine? Kijk goed na welke diensten de leverancier van je koffiemachines aanbiedt: hoe meer hij doet, hoe geruster jij van je koffiepauze geniet!

Miko Coffee Service is jouw koffiepartner

Met meer dan 200 jaar ervaring als koffiebrander en een ruim aanbod aan koffiemachines voor elke situatie is Miko Coffee Service jouw partner voor een heerlijke koffiepauze op je bedrijf. Ze bieden een complete service, van levering van koffie tot plaatsing en onderhoud van de machines. Ontdek hier het complete gamma koffiemachines van Miko Coffee Service. Contacteer Miko voor een oplossing op maat, of stel je vraag via het formulier hieronder.

Meer weten?

Miko Coffee Service

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven