LINDNER_Leaderboard.gif

Mis het Pack It Better-webinar over ecodesign in verpakkingen niet

Op 28 juni 2022 wijden Valipac en Fost Plus een (gratis) webinar aan ecodesign in verpakkingen. Die geeft het antwoord op de vragen ‘hoe kan je materiaalgebruik voor verpakkingen verminderen door ze doordacht te ontwerpen?’ en ‘waar ligt de grens voor het verminderen van verpakkingen?’. Een must-see.Webinar ecodesign in verpakkingen

Wanneer

Dinsdag 28 juni vanaf 14u00

Programma

  • Inleiding door Filip Vangeel (Manager Circular Economy, Valipac) over Pack It Better
  • Uiteenzetting door Bart Calis (onderzoeker en docent verpakkingen aan de Arteveldehogeschool) over ecodesign in verpakkingen
  • Conclusie door Annemarie Abbeel (Sustainable Packaging Manager, Fost Plus)

Live Q&A

Tijdens het webinar kan je via de chatfunctie vragen stellen. Filip Vangeel en Annemarie Abbeel beantwoorden ze in de pauzes tussen de sprekers.

Ecodesign in verpakkingen als ontwerpstrategie

“Eén van de vertrekpunten van ecodesign is circulaire economie,” stelt Bart Calis. “Als het om verpakkingen gaat, focussen veel ondernemers evenwel eerst op de materiaalkeuze. Ga ik voor karton of kunststof? Ik wil hen overtuigen om de kwestie van meet af aan breder te bekijken. Wie is de gebruiker? Hoe, waar en wanneer zal hij/zij het product gebruiken? Aan de hand van die vragen kan je de functies van de verpakking in kaart brengen. Die vormen het ideale vertrekpunt voor het ontwerp.”

Ecodesign in verpakkingen en circulaire economie

“Ook bij het ontwerpen van verpakkingen moeten we ons de vraag stellen hoe we zoveel mogelijk materiaal in de economie kunnen houden. Zo komen we bij de 3 R’ren: reduce – re-use – recycle. Tijdens het webinar zal ik vooral het element ‘reduce’ toelichten: het verminderen van verpakkingsmateriaal, met name ook bij de productie.”

Ecodesign in verpakkingen is ongetwijfeld goed voor het milieu. Als ondernemer pluk je zowel economische als commerciële vruchten van deze aanpak. Je ziet je milieubijdrage verminderen en de consument stelt jouw inspanningen op prijs. Het thema van het webinar is dus actueler dan ooit.

Gratis inschrijving

Inschrijven voor het webinar kan via de Pack It Better-website, het platform dat Valipac en Fost Plus vorig jaar lanceerden. Daar vind je als ondernemer of ontwerper alle actuele en relevante informatie over het ontwikkelen van duurzame verpakkingen.

Wil je meer vernemen over het ontwerpen, produceren, hergebruiken en recycleren van bedrijfsverpakkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met de Valipac-adviseurs of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Valipac

Meer weten?

Valipac

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Valipac
  • Koningin Astridlaan 59 a
    1780 Wemmel
  • +32 (0)2 456 83 10

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials