LINDNER_Leaderboard.gif

Van kantoor tot evenementenhal: geen uitdaging te groot voor dit poetsbedrijf!

Partner

’t Bau-huis is een evenementenhal in Sint-Niklaas. Oorspronkelijk was het gebouw een leerplaats voor de leerlingen van het KTA en het deeltijds beroepsonderwijs. Na een aantal jaren verhuisden die functies naar andere gebouwen. Wanneer de oude stadsfeestzaal plaats moet maken voor huisvestingsprojecten, besluit het autonoom gemeentebedrijf van de stad Sint-Niklaas om van ’t Bau-huis een nieuwe evenementenhal te maken. Nog steeds vinden er elke week tal van beurzen en events plaats. Om ervoor te zorgen dat elke organisator in een nette zaal aan de slag kan, staat Care al enkele jaren paraat met een poetsploeg in ’t Bau-huis.

Care overtuigt

“Het stadsbestuur van Sint-Niklaas gaf de opdracht om enkele schoonmaaktaken uit te besteden, waaronder het onderhoud van ’t Bau-huis”, begint Goedele Van Der Gucht. Zij is toezichtster op de schoonmaak en staat tussen de dienstverantwoordelijke en de mensen op de werkvloer. “Ik zorg ervoor dat onze klanten zo tevreden mogelijk zijn en blijven, en volg persoonlijk de samenwerking met externe firma’s op.”

“Een zevental bedrijven werden uitgenodigd om enkele testen op de werkvloer te komen doen. Zo konden we zien op welke manier elk bedrijf werkt. Op dat moment gaf Care het beste resultaat. Care werkt bovendien met respect voor het milieu en mensen. Ze gebruiken bijvoorbeeld milieuvriendelijke producten met ecolabel. Daar hechten we als stadsbestuur veel belang aan. Care speelt ook in op onze vragen, en dat doet niet elke andere firma.”

Schoonmaak, ook in evenementenhal

Als technisch verantwoordelijke zorgt Ivo Verhelst ervoor dat de zaal voldoet aan de wensen van organisatoren van evenementen, ook op het vlak van netheid en gebruiksvriendelijkheid. Om de netheid te verzekeren, volgt hij de samenwerking met Care nauw op. “Care doet bij ons het onderhoud en schoonmaak van alle delen. Dat zijn de foyer, de grote en de kleine zaal, de toiletten, de keuken en enkele bureaus. De zalen worden bijvoorbeeld met een schuurmachine schoongemaakt. Voor mij is het belangrijk dat de foyer en de zalen proper zijn, want dat zijn toch de uithangborden van ’t Bau-huis. De medewerkers van Care kunnen overdag bij mij terecht als er problemen zijn. Omgekeerd zie ik erop toe dat ze hun werk naar behoren uitvoeren en de afspraken nakomen.”

Dag en nacht schoonmaken

Ivo vertelt dat de schoonmaak van een evenementenhal een uitdaging op zich is die Care niet uit de weg gaat. “‘t Bau-huis is een evenementenhal. Dat betekent dat we vooral in het weekend werken. Er zijn drukkere en rustigere periodes. In de maanden oktober, november en december zitten we elk weekend vol en zijn er ook doorheen de week activiteiten. Dat vraagt van Care de nodige flexibiliteit op het vlak van nachtwerk en weekendwerk. Ook een goede communicatie en duidelijke afspraken zijn dan noodzakelijk, maar ik heb een directe lijn met mijn contactpersoon bij Care. In principe bezorg ik Care elke maand een agenda met de evenementen van die maand en geef ik aan wanneer de medewerkers langs kunnen komen voor de schoonmaak. Vervolgens maken zij de planning.

Het gebeurt soms dat er last-minute een evenement bij gepland wordt. Dat vraagt open en snelle communicatie, en Care speelt daar in elk geval flexibel op in. Er zijn andere schoonmaakbedrijven die dit niet aankunnen of aandurven.”

“Alles staat of valt bij de aansturing”, voegt Goedele toe. “Hoe reageren de mensen als er een probleem is? Als Ivo geen verhaal krijgt bij Care, komt hij naar ons, maar tot nu toe is hij zeer tevreden over de samenwerking, en wij ook.”

Welke uitdagingen heb jij voor je schoonmaakhulp? Care heeft een oplossing voor elke nood in je bedrijf. Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Lees ook

Meer weten?

Care

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven