Nieuw netwerk- en leerplatform voor security

Safety & Bedrijfsveiligheid

Argus Team, onafhankelijk adviesbureau op het vlak van security en specialist in Integrated Security Management, heeft in samenwerking met Ki’ communications (Facility Nights) een nieuw initiatief genomen. Facility Security Network Academy, kortweg FSNA, is een platform om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen, met het doel ervaringen en kennis te delen op het gebied van security.

Security: juridisch, technisch, houding en gedrag,…

“Via een holistische aanpak kijken we naar alle stakeholders en sluiten we ontevredenheden uit. We verbeteren resultaten en innoveren met bestaande budgetten. Concreet focussen we op vier pijlers: juridisch, technisch, houding en gedrag en voldoen aan KPI’s”, legt Pierre Ketels van Argus Team uit.

Voor preventieadviseurs, security of safety managers,…

Het platform richt zich tot mensen die op professioneel vlak rechtstreeks of onrechtstreeks met beveiliging in aanraking komen binnen hun bedrijf of organisatie. Het gaat om preventieadviseurs, facility managers, HSEQ-verantwoordelijken, PFSO-managers, security of safety verantwoordelijken of managers, purchase managers, quality managers,... maar ook politiemensen en militairen zijn meer dan welkom. Commerciële entiteiten worden niet toegelaten op de evenementen van FSNA.

Security netwerkmoment en trainingssessie

FSNA komt eenmaal per maand en tien keer per jaar van 7.30 tot 13 uur samen op een leuke locatie. “We organiseren een lekker ontbijt, een vrij netwerkmoment, een themadebat en een trainingssessie. Ideeën en ervaringen worden vrij gedeeld en samen kom je tot oplossingen die toepasbaar en realiseerbaar zijn binnen je eigen organisatie”, legt Pierre Ketels verder uit.

Programma met jaarlijks 35 trainingsuren

De samenkomst omvat telkens een ontvangst met ontbijt, waarna een voorstelling van de aanwezigen volgt en een debat rond een gemeenschappelijk en/of een gekozen onderwerp. Vervolgens krijg je een coaching rond het thema, met een debriefing en de planning voor de volgende maand. Een lichte lunch met warme en koude dranken sluit de maandelijkse workshop af en er is ook ruimte voor professionele netwerking, waarbij je met gelijkgestemden ervaringen en ideeën kan uitwisselen. In totaal omvat het jaarprogramma van FSNA 35 trainingsuren.

Opstartsessies

Er zijn twee opstartedities gepland: op 12 februari in Greenhouse Mechelen, van 7.30 tot 13 uur (inclusief ontbijt en broodjeslunch) en op 19 februari in Holiday Inn Express Gent, van 7.30 tot 13 uur (inclusief ontbijt en broodjeslunch). Beide sessies zijn identiek. Het kick-off tarief bedraagt 190 euro per persoon in plaats van 225 euro. Met een goedgekeurde subsidie bedraagt de deelnameprijs slechts 100 euro per sessie. Prijzen exclusief 21% BTW. ITZU trainingen staat klaar om je te helpen bij je aanvraag voor Vlaams opleidingsverlof en/of KMO-portefeuille.

Houd de website van Argus Team in het oog voor de kalender en de locaties van de FSNA-sessies.

Uniek binnen de security sector

De opleiding van FSNA is binnen security toonaangevend en uniek voor de eindgebruiker in ons land. Ze is innovatief in het vertalen van juridische, technische en complexe security concepten naar een pragmatische en begrijpbare tool.

Concreet komen volgende concepten aan bod:

  • Juridisch aspect van beveiliging

Je krijgt inzichten en diepgaande kennis over de wetgeving in de beveiligingssector, denk aan GDPR, CAO68, ISPS, AEO, TAPA code,…

  • Houding en gedrag

Je wordt je beter bewust en je werkt aan je empathie, waardoor je zowel algemeen als individueel voor veranderingsprocessen, aanpassingen,… je verantwoordelijkheid kan nemen, met meer duurzaamheid.             

  • Technische security

Introductie van innovatieve invalshoeken: hoe omgaan met oude en nieuwe technologie, technisch inzicht, concepten en plannen beter begrijpen, projectmanagement, elektronische beveiliging tegen inbraak, brand, virtuele bewaking, toegangscontrole, remote control, uitschrijven lastenboek, werken met meldkamers, helpdesk, support aankoop,…

  • Fysieke bewaking

Wat mag een bewakingsagent wel of niet? Hoe veiligheidspersoneel efficiënt inzetten? Hoe meer rendement halen uit je bewaking? Welke taken wel of niet laten uitoefenen door je bewakingsagenten? Is een eigen interne bewaking interessant of net niet?

  • Cyber security

Ervaren partner SpotIT licht deze tak van beveiliging beheersbaar en regelmatig toe.

Binnen de opleidingsthema’s van FSNA zullen ook professionele securitymanagers uit de bedrijfswereld vanuit de praktijk toelichting komen geven.

Schrijf je nu in voor de opstartedities 

Meer informatie bij Pierre Ketels, tel.: 0473/77.10.03 of pk@argusteam.be of bij Patrick Wendele, tel.: 0475/55.00.73. of pw@kicom.be.   

Meer lezen over Argus Team?

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Argus Team

Argus Team

Bekijk de socials