“Schiet de scherpschutter wel altijd raak?”

Security

Voor de coaches van het Argus Team, specialist in Integrated Security Management, is het dagelijks kost: security audits maken, risicoanalyses opstellen,… kortom, het in kaart brengen van de security situaties in bedrijven. “We stellen vast dat er veel talent is op de markt op het vlak van security, maar we merken ook dat de producten en diensten niet altijd optimaal ingezet worden”, stelt security change manager Pierre Ketels van Argus Team.

“Hoe komt dit? Waarom is dit? En vooral, waarom ziet men dat zelf niet?”

Security vergelijken met scherpschieten

Om zijn punt te maken, maakt Pierre Ketels graag de vergelijking met een scherpschutter: “Bullseye Bulls eye, One hundred and eighty,… allemaal termen die we kennen en waar we ons goed bij voelen. Maar hier zit het gevaar van het niet erkennen van het gemis. Wat hebben we niet gescoord? Waarom hebben we niet gescoord? Zijn we nog alert? Hoe is onze zelfanalyse?”

Schieten security organisaties op doel?

“De meeste security organisaties schieten op doel en bij gelegenheid raken zij dat zelfs, jawel, hoor, ook pal in de roos. Ze gebruiken echter hun fantastische tool, hun scherpschuttersgeweer, zonder het te beseffen, als een gewoon standaardwapen, waardoor ze in plaats van op 2 km in bijna alle situaties in de roos kunnen mikken, ze zeer blij zijn met regelmatige scores op slechts 400 meter afstand, met af en toe toch wel een roos. We zijn goed bezig, we staan scherp met onze organisatie, denken ze dan.”

Security een stap verder

Het moeilijke is volgens Pierre Ketels om net die ene stap verder te kijken dan men gewoon is, want daarachter zit het verschil dat je kan maken, de differentiatie waarmee iedereen zo graag uitpakt. Scherp staan en doel raken is meer dan enkel fysiek in orde zijn. Het is veel oefenen en netjes de opleidingen en opfrislessen volgen.

“Out of de box denken, je gezond verstand gebruiken en vooral een holistische, 360°-voorbereiding maken, waarbij je steeds ‘wat als’ in het achterhoofd houdt, zo zal je pas echt scherp kunnen stellen en jezelf scherp kunnen houden. Ik wens je alvast veel trefzekerheid.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Argus Team

Argus Team

Bekijk de socials