Pierre Ketels

Je securitybeleid? Dat benader je vandaag holistisch

Facility

Bedrijven zorgen vandaag ofwel voor een optimale cybersecurity, ofwel voor een optimale elektronische beveiliging, ofwel voor een optimale manbewaking, al dan niet (minimaal) ondersteund door elektronische tools. Zelden is het geheel in perfecte balans en dat brengt vaak zinloze investeringen met zich mee. Een holistische benadering van je securitybeleid is dan ook fundamenteel.

Pierre Ketels van Argus Team: “Iedereen heeft vandaag als wel gehoord over Internet of Things, smart buildings, flexdesk, telewerk,… Hoever ga jij voor je bedrijf of organisatie en hoe beheers je dat morgen allemaal? Wat met securityacces, reserveren van parking, beveiligen van kantoorruimtes en dossiers, vlotte communicatie, conference calls,…? Trouwens, organiseer je deze laatste via Amerikaanse of via Europese tools? Wat bij handelsembargo’s?”

Virtuele of 3D-medewerkers

Conciërges en bewakingsagenten bijvoorbeeld. Hebben ze afgedaan? Remote control is bewaking op afstand en min of meer vergelijkbaar met een meldkamer, maar dan een met een totaal geoptimaliseerde hedendaagse hoogtechnologische werking én filosofie. Is een receptie met een 3D-medewerker al van deze tijd en iets voor jou? Welke voordelen bieden deze technologieën?

“Kijk vooral verder dan alleen in- of uitgangscontrole op diefstal, terreur,… Ga b.v. na of je bedrijf gevoelig is voor risicovolle gewoontes van je medewerkers,… Denk aan een onschuldig uitziende USB-stick van thuis, die dan vol virussen blijkt te zitten, met alle gevolgen vandien."

Rendement bij uitgaven voor security?

Security evolueert naar maatwerk. Kosten en baten worden vandaag afgewogen én er worden R.O.I.-metingen gedaan.

 

Vraag je eerst af hoe het zit met:

  • je bedrijfscultuur,
  • je type van medewerkers, bezoekers, contractors, leveranciers,…
  • de gemiddelde leeftijd van je doelpubliek, je medewerkers,…
  • je dienstverlening, product of merk,…
  • de landen waarmee je zaken doet

en bepaal dan je strategie. Zo creëer je een ideale werkomgeving, die voor duurzaamheid in je investeringscyclus zorgt.

Lees ook: Je bedrijf rendabel beveiligen? Het kan!

Team van beveiligingsexperten

Dit proces wordt best opgevolgd door een team van experten en niet door de dagelijkse leiding die automatisch in de flow van gewoontes, bedrijfsdruk of in andere zaken meegaat, waardoor beslissingen mogelijk ongunstig beïnvloed worden of wat mogelijk leidt tot uitstelgedrag. Meer gepersonaliseerde informatie? Neem vrijblijvend contact op via info@argusteam.be of  www.argusteam.be.

Lees ook: Renderen uw investeringen in security optimaal?

 

 

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

Argus Team

Argus Team

Bekijk de socials