Wim Schrijvers van E-Technics:“Draaiende zonnepanelen geven 40% extra rendement”

Facility

Kmo’s en particulieren hebben weer belangstelling voor zonne-energie. Zogenaamde zonnevolgers garanderen in dit opzicht immers veel meer rendement dan de klassieke vaste zonnepanelen die je onderhand overal aantreft op daken en constructies. De draaiende zonnepanelen van de Duitse groep Sonnen-System geven vandaag tot 40% extra meeropbrengst. Eventueel gekoppeld aan de nieuwe batterijen van Mercedes-Benz zijn de opbrengsten van de installatie indrukwekkend groot. E-Technics uit Schilde is de vaste verdeler voor Vlaanderen en Nederland van het Duitse merk Sonnen-System en voor voor de regio Antwerpen van Mercedes-Benz opslag.

Wim Schrijvers is al meer dan tien jaar actief in de sector van de zonne-energie en de elektriciteitsvoorziening. Hij heeft de snelle ontwikkelingen van de markt meegemaakt en nieuwe mogelijkheden onderkend in de capaciteiten van de zogenaamde trackers, de zonnevolgers. Dit zijn installaties die makkelijk kunnen gebouwd worden op parkings, open ruimtes of tegen gebouwen. De palen kunnen geplaatst worden waar ze het best uitkomen. Het dubbelgebruik van de oppervlakte eronder biedt een meerwaarde bij beperkte opervlaktes.

Omdat de geperfectioneerde software de gps-positie van de tracker permanent combineert met de datum en de tijd is het systeem onafgebroken georiënteerd naar de zon. De perfectie ligt zelfs in een tiende van een graad. Op die manier wordt de maximaal beschikbare energie opgewekt of geproduceerd en is een constant niveau van hoge productie gegarandeerd.

“In de afgelopen jaren zijn in België al zowat 100 installaties van het merk Sonnen-System geplaatst”, zegt Wim Schrijvers. “Over de hele wereld zijn dat er zelfs 28.000. Met E-Technics zijn we actief betrokken geweest bij de expansie van het Duitse merk. We beperken ons daarbij niet tot de plaatsing van de installatie zelf. Wij begeleiden de klant van A tot Z bij de uitwerking van het project. Het gaat dan om de bouwaanvraag bv., de aanmelding bij de netbeheerder enz. Wij bieden onze expertise in de sector aan als extra service.”

E-Technics werkt bovendien niet in het ijle. Elke dossier is immers anders en daarom wordt veelal een voorstudie gemaakt op maat van de situatie van de klant. Op die manier weet hij zich gegarandeerd van de energiebesparing die hij kan realiseren.

Batterijen

De inbreng van de nieuwe batterijen van Mercedes-Benz maakt tevens de tijdelijke opslag van zonne-energie mogelijk. Op die manier kan de overslag naar het net verminderd worden als er te weinig zonne-energie is bv. Anderzijds kan ook het piekverbruik afgevlakt worden waardoor de klant finaal ook minder betaalt voor zijn stroom. “De nieuwe batterijen van Mercedes-Benz hebben een hoge verwachte laad- en ontlaadcyclus van liefst 8000”, zegt Wim Schrijvers nog. “De batterijen zijn overigens ook modulair inzetbaar.”

20 jaar

E-Technics heeft als firma het kwaliteitslabel Rescert en is op het vlak van veiligheid VCA-gecertificeerd. De gebruikte software is erkend door verzekeringsmaatschappijen en financiële instellingen.

Wim Schrijvers legt er nog een extraatje bovenop: “onze installaties zijn op die manier ontwikkeld dat ze minstens 20 jaar kunnen functioneren en kunnen weerstaan aan de moeilijkste klimatologische omstandigheden.” En nog zoiets: wie al zonne-panelen heeft kan die door E-Technics laten verplaatsen naar een zonnevolger en die ook verder laten opvolgen. (MB)

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten?

E-Technics

E-Technics

Bekijk de socials