De Coface trade talk podcast: alles wat je altijd al wilde weten over risicobeheer

Een topspeler in kredietverzekering en risicobeheer zoals Coface, deelt zijn ervaring en expertise graag en vaak via zijn website, blogs, social media en regelmatige communicatiecampagnes. Voor een dergelijke specialist heeft zelfs de meest complexe materie geen geheimen meer. Maar welke vragen stellen de ondernemers zich op dit gebied? Daarnaar gaat Coface op zoek in een nieuwe trade talk podcast.

Als het om kredietverzekering en risicobeheer gaat, kan Coface meer dan indrukwekkende geloofsbrieven voorleggen. De Groep beschikt over het grootste internationale netwerk en telt wereldwijd 4.300 experts in zijn rangen. In een gloednieuwe trade talk podcast stellen ondernemers hun vragen rechtstreeks aan die Coface-specialisten.

Waarom een trade talk podcast?

“Wij beseffen beter dan wie ook hoe druk de ondernemers het dag in dag uit hebben,” aldus Muriel Douchain (Head Marketing & Communication Coface BeLux). “Naast onze regelmatige publicaties op het web en in de media, zochten we daarom een modern en gebruiksvriendelijk medium om relevante informatie te delen. Zo kwamen we op het idee van een trade talk podcast. Geïnteresseerden kunnen die overal en op elk moment bekijken en beluisteren.”


In dialoog met ondernemers

Tegelijk bedacht Coface een originele insteek. Bij de trade talk podcast zijn het de ondernemers zelf die in dialoog gaan met de experts van Coface. Niet zozeer over de Coface-oplossingen, maar vooral over hoe zij hun business op een doordachte manier kunnen uitbouwen. Elke maand stelt onderneemster en journaliste Suyin Aerts vragen aan Kris Degreef (General Manager Coface BeLux). Ze hebben het over brandend actuele thema’s, zoals de impact van de digitale transformatie op het debiteurenbeheer bij B2B-bedrijven, hoe kredietverzekering commerciële strategieën en ambities stimuleert, het belang van invorderen enz.

A.I. en kredietbeheer

In trade talk podcast 1 vertelt Kris Degreef over het belang van goed risicobeheer, aangezien de omvang van het uitstaande bedrag voor kredieten tussen ondernemingen in België 130 miljard euro vertegenwoordigt. In de tweede aflevering bespreken Suyin en Kris hoe men artificiële intelligentie vandaag inzet in de financiële dienstverlening. In iets meer dan tien minuten leert de kijker hoe de nieuwste technologie helpt om risico’s te voorspellen en welke meerwaarde dit inhoudt voor zowel Coface als de klanten-bedrijven.

Luister ook naar de andere Coface trade talk podcast afleveringen over onder meer B2B-trading, risicomanagementvaardigheden en commerciële strategieën & expansieambities. Stuk voor stuk onderwerpen die u als B2B-ondernemer zullen boeien en uw blik op het ondernemerschap scherpstellen.

Hebt u ook vragen die u wilt stellen aan de Coface-experts? Vul onderstaand formulier in en zij nemen spoedig contact met u op.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Coface

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Coface

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials