banner-horitzontal.jpg
Check & Collect van Coface

Kredietadvies en incasso op maat van kmo’s

Partner

Onbetaalde klantenfacturen zijn voor veel kmo’s een jammere realiteit. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de bedrijven hiermee te maken krijgt, 25% van de faillissementen is zelfs te wijten aan onbetaalde facturen.

Als zaakvoerder kan je je er maar beter goed tegen beschermen. In dit artikel ontdek je welke zaken hierbij belangrijk zijn, en bekijken we een oplossing op maat voor kmo’s. We spraken erover met Patrick Scheire, marketing manager bij Coface.

Een goede bescherming in 2 stappen

Wil je je zaak grondig beschermen, dan zijn volgende 2 zaken van belang:

  1. Samenwerken met betrouwbare handelspartners.
  2. Zorgen dat wanbetalers geen kans krijgen.

Omdat dit ook voor kmo’s erg belangrijk is, biedt Coface nu de Check & Collect service: een handige oplossing waarbij kleine en middelgrote bedrijven beide uitdagingen kunnen aanpakken, zonder dat je verplicht bent een kredietverzekering af te sluiten – met bijhorende premies.

Patrick Scheire (Coface): “Met Check & Collect kunnen kmo’s zich grondig beschermen tegen wanbetalingen en onbetrouwbare handelspartners. Als bedrijf kan je kiezen om ofwel Check te nemen, ofwel Collect, ofwel beide. Dit kan via een abonnementsformule of pay per use. Het is een erg transparante module, waarbij je perfect weet wat en waarvoor je betaalt.”

1. Samenwerken met betrouwbare handelspartners

Overweeg je een samenwerking met een nieuwe handelspartner, dan is het wenselijk te weten hoe gezond deze partner is. En vooral: hoe gezond zij in de toekomst zullen blijven.

Patrick Scheire: “Veel kmo’s beschikken niet over de diepgaande en brede financiële kennis om bepaalde risico’s te kunnen inschatten. Dit vergt een aanpak die dieper graaft dan de oppervlakkige ‘goednieuwsshow’ die handelspartners zich van nature aanmeten.”

Met Check & Collect kunnen kmo’s zich grondig beschermen tegen wanbetalingen en onbetrouwbare handelspartners.

“Met onze Check service verwerven we betekenisvolle inzichten over uw mogelijke handelspartners. Als een van de drie grootste kredietverzekeraars ter wereld beschikken we over een gigantische databank en een leger aan analisten. Van onze 50.000 klanten wereldwijd, ontvangen we permanent realtime informatie over hun ervaringen met klanten of leveranciers. Op basis van de kredietanalyse van uw klant of prospect, geven onze experts gepast advies. Zo kan je als bedrijf vol vertrouwen starten aan een nieuwe samenwerking.”

2. Zorgen dat wanbetalers geen kans krijgen

“Met onze Collect service kunnen we onbetaalde facturen snel en efficiënt incasseren. Dankzij ons internationaal netwerk en onze reputatie binnen de kredietverzekeringen, hebben wij een succesratio van 88%. Dit biedt kmo’s meer financiële zekerheid, waarmee ze hun cashflow en gezonde werking van het bedrijf kunnen garanderen.”

Coface

Met meer dan 70 jaar ervaring en het grootste internationale netwerk is Coface, een begrip geworden als het gaat over kredietverzekering, risicobeheer en de wereldeconomie. Bij Coface staat persoonlijk contact centraal. Alle ondersteuning gebeurt op maat van je zaak.

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven