Een exportkredietverzekering minimaliseert je exportrisico’s

Ga je met je bedrijf buiten de landsgrenzen? Dan heeft dit heel wat voordelen. Maar beginnen met export gaat ook gepaard met extra risico’s. Gelukkig kan je je hiertegen goed beschermen met een exportkredietverzekering.

Waarom een exportkredietverzekering?

Wil je met je bedrijf de grenzen van het gekende België oversteken? Omdat export en de buitenlandse klanten onbekend zijn, ben je voorzichtiger en loop je groeimogelijkheden mis. En als het met je buitenlandse klant effectief misgaat, dan moet je een incassoprocedure opstarten. En dát is net zo moeilijk om te doen in het land van bestemming.

Binnen het gekende België blijven dan maar? Nee, dat is niet nodig. Tenminste als je een exportkredietverzekering neemt. Zo’n verzekering beschermt je tegen wanbetalingen van klanten in het buitenland. Een exportkredietverzekeraar heeft veel meer kennis om kredietrisico’s goed in te schatten en schadegevallen te voorkomen. Als er tóch schade zou zijn, kan je dankzij zo’n polis zeker ook op beide oren slapen.

Een exportkredietverzekering in 6 stappen

 1. Kredietrisico: De verzekeraar analyseert het kredietrisico van alle klanten en deelt ze in zodat je een grondig inzicht krijgt in de buitenlandse prospecten en klanten. Dankzij digitale rapportagetools en rapporten op maat kan je de evoluties nauwgezet opvolgen.
 2. Kredietlimiet: Elke klant krijgt een kredietlimiet. Deze wordt ook gedekt door de exportkredietverzekeringspolis.
 3. Incasso: Toch wanbetaling? Dan stelt de verzekeraar die op de hoogte is van de buitenlandse invorderingsprocedures alles in het werk om je geld te recupereren.
 4. Schadeloosstelling: Dankzij de gegarandeerde schadeloosstelling voor export kan je gerust zijn. De verzekeraar vergoedt het verlies als de klant niet betaalt (percentage is bepaald in de polis).
 5. Prospectie: Kredietverzekeraar Atradius is wereldwijd aanwezig. Dankzij hun doorgedreven marktkennis kan je snel degelijke exportklanten vinden.
 6. Advies: Ook advies rond bijvoorbeeld economische evoluties of buitenlandse betaalpraktijken maken onderdeel uit van de polis.

Een exportkredietverzekering is dé manier om het risico van wanbetaling te minimaliseren want...

 • de volledige handelsactiviteit is verzekerd.
 • de kosten zijn laag.
 • de kans dat je je geld krijgt, is maximaal.
 • De administratie die gepaard gaat met een schadedossier is heel eenvoudig.

De juiste exportkredietverzekeraar

Wil je met een kredietverzekeraar in zee gaan? Dan kies je best voor een verzekeraar die...

 • vrijwel onmiddellijk het risico analyseert, classificeert en dekt.
 • altijd een kwalitatieve analyse aflevert.
 • een netwerk heeft dat zich uitstrekt tot jouw markten.

Net zoals Atradius.

Wil je jouw export meer ademruimte geven? Neem contact op met de experten van Atradius via de website of vul onderstaand formulier in.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Atradius

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Atradius

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials