Extra personeel en printers voor Antwerpse kmo dankzij crowdfunding

Finance

De Essense 3D-specialist GS Technology wil verder investeren in personeel en nieuwe printers. Via een crowdfundingcampagne haalde deze beloftevolle kmo op een week tijd 37.000 euro op.

Van gadgets en accessoires naar industriële toepassingen

De kiem voor GS Technology is terug te vinden in de studententijd van founder Gianni Scoponi: al tijdens zijn studies Ontwerp en Productietechnologie was hij gefascineerd door tekenen, ontwerpen, lasertechnieken… Maar 3D-printen, waarbij driedimensionale voorwerpen in bijvoorbeeld kunststof of metaal laag per laag geproduceerd worden door hoogtechnologische printers, stak er absoluut bovenuit.

Dit mondde uit in de aankoop van enkele 3D-printers en de oprichting van zijn eigen bedrijf. “Aanvankelijk ging het vooral om het printen van gadgets en accessoires. Maar steeds meer productiebedrijven zien ook het potentieel van 3D-printen, bijvoorbeeld om hun productiemethodes efficiënter en dus goedkoper te maken,” licht Gianni toe.

Founder & CEO Gianni Scoponi (links) en COO Simon Rijnberg


Award-winnaar

“We hebben bijna 20 printers in ons atelier, maar beperken ons niet meer tot puur printwerk,” aldus Gianni. “We begeleiden bijvoorbeeld ook bedrijven die 3D-printing in hun productiecyclus willen inzetten van a tot z, van concept tot realisatie van het eindproduct. Daarnaast zijn we ook exclusief distributeur van 3D-printers van verschillende merken in de Benelux.”

Met de groei die GS Technology al realiseerde, werkte de onderneming zich al in de kijker bij ondernemersorganisatie UNIZO: vorig jaar mocht het Essense bedrijf zich Beloftevolle Kmo van het Jaar van de provincie Antwerpen noemen.


Groei financieren

“De toekomstplannen van GS Technology -extra personeel en extra printers - vereisen uiteraard investeringen, en daarvoor willen we ook de crowd inschakelen,” aldus Gianni. “We hebben daarom een crowdfundingcampagne gelanceerd op het platform van WinWinner.”

Via die campagne kunnen particulieren en bedrijven een lening toekennen aan het Essense 3D-printing-bedrijf. “We willen minimaal €100.000 en maximaal €250.000 ophalen via achtergestelde leningen. Na amper een week campagne staat de teller al op €37.000,” besluit Gianni.

Lees ook: Populariteit crowdlending stijgt vooral bij Antwerpse kmo’s

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials