Kegels & Van Antwerpen onder de vlag van Duitse verzekeringsgroep Ecclesia

Finance

Antwerps verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen verkocht zijn aandelen aan de grootste verzekeringsmakelaar in Duitsland, de Ecclesia Group. Ecclesia is in ons land al actief met Concordia en IC Verzekeringen. Door deze overname worden Kegels & Van Antwerpen en Concordia samengevoegd onder de vlag van Ecclesia.

Continuïteit op lange termijn

Met de fusie hebben Kegels & Van Antwerpen, Concordia en Vercomo samen 130 mensen in dienst. In totaliteit telt Ecclesia nu meer dan 200 werknemers in België.

Luc Van Antwerpen: “Er is enerzijds de toenemende consolidatie. Maar ook de complexere regelgeving en specialisering in onze sector zijn niet te onderschatten. Vanuit die optiek vinden Harry Kegels en ikzelf het belangrijk om de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te waarborgen. In de Ecclesia Group vonden we hiervoor de juiste partner.”

De overname van Kegels & Van Antwerpen past binnen de strategie van Ecclesia om haar positie in ons land verder te verstevigen. “We investeren in ondernemingen die niet alleen complementair zijn aan onze activiteiten, maar ook dezelfde visie en waarden delen. Deze overname zorgt er voor dat we ons marktaandeel significant verhogen waardoor we nu één van de grootste onafhankelijke verzekeringsmakelaars in België zijn ”, aldus Jochen Körner van Ecclesia.

Segment grotere ondernemingen

Onder de vlag van Ecclesia komt het tot een verregaande samenwerking tussen Kegels & Van Antwerpen en Concordia om vervolgens te fusioneren. Luc Van Antwerpen, ceo van Kegels & Van Antwerpen en Steve Sartor, managing director van Concordia, die het bedrijf samen zullen leiden, zien in deze associatie tal van voordelen.

“Onze bedrijven zijn heel complementair. Er is ook het geografisch aspect. Concordia is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen en Brussel. Voor Kegels & Van Antwerpen ligt de focus op de Antwerpse regio. Aangezien digitalisatie steeds belangrijker wordt, blijkt de overname van Kegels & Van Antwerpen ook hierin een opportuniteit te zijn”, onderlijnt Steve Sartor van Concordia.

Lees meer artikels in de rubriek Verzekeringen

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials