banner-horitzontal.jpg

Moore Belgium opnieuw op overnamepad

Overname & Overdracht

Onafhankelijk accounting- en consultingbedrijf Moore Belgium is opnieuw op overnamepad. Het bedrijf nam onlangs consultingbedrijf Lava over en integreerde ook het West-Vlaamse Pure Solutions in element61, de Business Analytics Business Unit van Moore Belgium. Tussen dit en twee weken mogen we naar alle waarschijnlijkheid nog meer overnamenieuws van het bedrijf verwachten.

De geschiedenis van Moore Belgium gaat meer dan 50 jaar terug en is gestart vanuit het klassieke boekhoudwerk.

“Er is voor ons vanaf 2008 een sterke groei geweest door de consolidatie in de boekhoudmarkt. Daardoor kwam er tijd en ruimte vrij om te investeren in een verdere digitalisatie van accounting”, stelt Luc De Muynck, business unit leader Strategy & Operations.

Bredere dienstverlening in accountancy

Moore Belgium besloot zo’n vijf jaar geleden te evolueren naar een bredere dienstverlening en hun klanten bij te staan om, zoals Luc De Muynck het uitdrukt, onder hun motorkap te kijken en ze operationeel, financieel en fiscaal doorgedreven te optimaliseren.

De overname van Lava is daarin een volgende stap.

“Vanuit consulting willen we de kennis en de kunde van de methodieken koppelen aan de vele data die vandaag bij onze klanten aanwezig zijn, om deze slim te gaan gebruiken, zodat ze hun bedrijfsprocessen beter kunnen organiseren. Zo willen we een drieluik sluiten tussen het kennen van de methodieken, het goed gebruiken van de data van onze klanten om vervolgens naar value te streven, financiële value, maar evengoed bijvoorbeeld het efficiënter inzetten van werknemers in bepaalde bedrijfsprocessen. Bij Lava zijn de consultants gespecialiseerd in het begeleiden van dergelijke transformaties en bij de uitrol van digitale strategieën”, aldus nog Luc De Muynck.

Utilities, Telecom, Technical Services en ICT Services

Lava werd opgericht in 2008 door Luc De Keyser en Joris VandenBerghe en is als consulting bedrijf actief in de sectoren utilities, telecom, technical services en ICT services. Lava levert diensten op het vlak van strategieontwikkeling, performance optimalisatie, business transformatie en IT-advies. Met een team van zo’n 20 mensen realiseert Lava een jaaromzet van 3,5 miljoen euro.

Provider van Qlik-diensten

Pure Solutions, gespecialiseerd provider van Qlik-diensten en -software, werd opgericht in 2010 en specialiseerde zich in QlikView en QlikSense. Het bedrijf is vooral actief in de West-Vlaamse textiel-, transport- en bakkerijsector en werkt ook voor gerechtsdeurwaarders en advocaten.

“De versterking met het Pure Solutions team, betekent voor element61 een fantastische kans om onze Qlik-dienstverlening te kunnen vervolledigen”, verklaart Stijn Vermeulen, managing director van element61. “Qlik blijft een leider op het vlak van Business Intelligence en heeft een aanzienlijke groep tevreden gebruikers”.

Bedrijfsrapportering wint aan belang

“Pure Solutions is een speler die puur werkt op de bedrijfsrapportering (financiële, productierapportering,…) en een mooie aanvulling is op ons huidig aanbod van Business Analytics. De steeds complexere regelgeving, de toegenomen administratieve processen, globalisering van de logistieke ketens, doorgedreven digitalisering en het belang van juist beheer en gebruik van data doen de vraag naar gespecialiseerde consultancy toenemen”, besluit Luc De Muynck.

Accounting en consulting in meer dan 100 landen

Moore Belgium is de grootste onafhankelijke accounting- en consultingfirma in België met key centra in Antwerpen, Brussel en Gent, met een kantoor in Shanghai en met verschillende lokale vestigingen in Vlaanderen. Het bedrijf realiseert een omzet van 50 miljoen euro met een 420-tal medewerkers. Moore Belgium ondersteunt het groeitraject van middelgrote en grote ondernemingen met diensten op het vlak van Accountancy, Audit, Corporate Finance, Strategy & Operations, Business Analytics en Tax & Legal Services. Als lid van Moore Global helpt Moore Belgium haar klanten bovendien in meer dan 100 landen.

190034_MSCF_ad-digital_v5.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials