Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Hoe als kmo de doorstart maken naar het nieuwe normaal?

HR

‘Het nieuwe normaal’ het is een uitdrukking die misschien te pas en te onpas gebruikt wordt in deze coronacrisis, maar feit is wel dat de gezondheidscrisis een impact heeft, ook op het bedrijfsleven, met wellicht blijvende veranderingen op de werkvloer. “Een nieuwe manier van werken lijkt definitief ingang te vinden”, stelt human capital expert Elke Geraerts, CEO van Better Minds at Work. “Voor het management komt het er nu op aan om de krijtlijnen uit te zetten van de ambities van het bedrijf.”

Better Minds at Work is actief in professioneel advies, training, inspiratiesessies en (executive) coaching.

Ontwikkelen menselijk kapitaal

Elke Geraerts: “Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Het is dus belangrijk om je personeel na de coronacrisis geëngageerd, energiek én productief naar de werkvloer te krijgen. Ook individueel luisteren naar elke medewerker is van belang. Iedereen reageert anders en mogelijk heerst er bij bepaalde medewerkers angst om terug naar die werkplek te keren.”

Elke Geraerts, CEO van Better Minds at Work

Coaching traject #webetterstart

Better Minds at Work heeft met ‘#webetterstart’ een inspirerend traject uitgewerkt om je medewerkers klaar te stomen voor het nieuwe normaal. Samen met jou gaan Elke Geraerts en haar team na welke lessen je uit de crisis kan trekken.

“We bekijken wat er goed ging in je team en wat minder goed ging, maar vooral ook welke goede dingen je wil meepakken naar het nieuwe normaal. Vervolgens werken we uit hoe je die positieve boodschap naar je medewerkers kan overbrengen en hoe je hen kan enthousiasmeren om daar veerkrachtig mee om te gaan.”

Executive coaching: veranderingen implementeren

Werk je bijvoorbeeld veel samen met schoolverlaters? Dan dien je nu wellicht na te denken over een andere manier om hen in te werken.

“Het is meer dan ooit het momentum om de dingen die je al een tijd wilde veranderen, nu daadwerkelijk te implementeren. We zitten volop op een golf van veranderingen. Dan kan je maar beter op die golf meesurfen en je wapenen tegen de storm van veranderingen die op ons afkomt.”

Authentieke intelligentie versus artificiële intelligentie

Elke Geraerts schreef onlangs een nieuw boek, dat de titel ‘Authentieke intelligentie’ meekreeg.

“De titel is een knipoog naar artificiële intelligentie. Naarmate de automatisering toeneemt en de impact van AI groter wordt, wordt het steeds crucialer om in te zetten op onze authentieke intelligentie. Voor bedrijven betekent dit dat ze moeten bekijken hoe hun menselijk kapitaal duurzaam inzetbaar is. Dat doe je door de unieke kwaliteiten die je medewerkers onderscheiden van robots, door te ontwikkelen.”

Digitalisering leidt tot nieuwe banen

“De digitalisering neemt door corona een extra grote vlucht. Daardoor dien je de reflex te maken om je mensen op een andere manier in te zetten. Onderzoek toont aan dat er veel nieuwe banen bijkomen, banen waarvan je als bedrijfsleider niet meteen het bestaan had kunnen vermoeden. Eenmaal de digitaliseringsroute ingeslagen, ontstaan er nieuwe vereisten waarop je als bedrijf in moet kunnen spelen. Je dient je bedrijf als het ware te herprogrammeren.”

Eerst vertragen, dan veranderen

Elke bedrijfsleider staat volgens Elke Geraerts nu best even stil bij de coronacrisis en hoe het nu verder moet.

“Iedereen is nu zo druk met al die veranderingen dat men vergeet dat om een verandering te implementeren je eerst moet vertragen. Die vertraging zorgt ervoor dat je de veranderingen daadwerkelijk kan implementeren.”

Erkend door KMO-portefeuille

Better Minds at Work is erkend door de KMO-portefeuille. Dit wil zeggen dat je in aanmerking komt voor een subsidie die kan oplopen tot 40%.

Meer info op : https://bettermindsatwork.com/

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials