anr-banner.gif

Denis is Held van de Helpdesk

IT

Denis Gussenko van Vlerick Business School is de Held van de Helpdesk 2023 en mag een jaar lang deze titel – en bijbehorende cape - dragen. Denis staat met zijn 23 jaar nog aan het prille begin van zijn carrière, maar is in zijn organisatie een onmisbare schakel. (foto’s: Lynn Van Vreckem)

Helpdesk- en servicemedewerkers zorgen er elke dag voor dat alle radartjes blijven draaien in een bedrijf of organisatie. Denis Gussenko studeerde informatica in het middelbaar onderwijs. Na het behalen van zijn diploma nam hij een sabbatjaar, maar daarna besliste hij toch om zijn passie voor ICT te volgen en werd IT-helpdeskmedewerker.

Luisteren naar klanten én collega’s

Denis werkt nog maar sinds een jaar op de helpdesk van Vlerick Business School, maar is toch al een onmisbare schakel. Dit blijkt duidelijk uit de motivatie van zijn collega’s om Denis te nomineren. Dat beaamt Sanne De Ridder, commercieel directeur van software- en consultancybedrijf TOPdesk en organisator van deze wedstrijd. “Denis luistert niet enkel naar klanten, maar ook naar collega’s. Hij behandelt iedereen met respect en staat klaar om iedereen te helpen.”

Recordaantal stemmen

In deze derde editie van Helden van de Helpdesk werden meer dan honderd inzendingen verstuurd, wat een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar. “Mensen beseffen meer en meer dat de helpdesk het hart van een organisatie is en dat vertaalt zich in het aantal stemmen”, zegt Sanne de Ridder. ​

Van asielzoeker naar helpdeskmedewerker

Uit deze nominaties koos de professionele jury zes finalisten. Zoals elk jaar wordt naast een juryprijs, ook een publieksprijs uitgereikt aan de finalist met de meeste stemmen.

De publieksprijs ging naar Wahid Provost van i-mens. Wahid kwam ongeveer 10 jaar geleden aan in België als asielzoeker. Hij leerde meteen de taal, behaalde zijn diploma secundair onderwijs en werkte daarna deeltijds als poetshulp bij i-mens om zijn studie Systeembeheer te kunnen financieren. Na zijn studie gaf i-mens hem de kans om aan de slag te gaan op hun ICT-dienst. “Wahids traject toont aan hoe gedreven, klantgericht en leergierig hij is. Wahid is een ware held en we hopen dat zijn verhaal veel mensen zal inspireren”, aldus de collega’s van Wahid. ​

De andere finalisten waren Vicky Pattyn van de gemeente Bornem, Jessie Willems van de gemeente Grimbergen, Ann Cammermans van ESC en ten slotte Kristof Claeys van Digitaal Vlaanderen.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials