anr-banner.gif
Brother Managed Print Services

Krëfel kiest voor afdrukbeheer met Brother Managed Print Services

Krëfel is een Belgische retailer gespecialiseerd in elektronische apparaten, multimedia en keukens die meer dan 60 jaar bestaat. De keten heeft een meerderheidsparticipatie in Tones.be, specialist in computers op maat. In de 75 filialen en op het hoofdkantoor worden dagelijks heel wat pagina’s afgedrukt. Een betrouwbare partner voor het printerpark is dan ook noodzakelijk. Die vond Krëfel bij Brother.

Alternatief voor handmatig print supplies aankopen

Het omvangrijke printerpark van Krëfel – zo’n 700 toestellen – bestaat al 15 jaar uit Brother-printers, zowel in de winkels als op het hoofdkantoor. Eric Wieme, IT-manager, vertelt: “In het begin bestelden winkels hun toners, drums en inktpatronen door hun bestelling door te geven aan het hoofdkantoor, dat vervolgens de filialen beleverde. Dat kost uiteraard heel wat arbeid en men moest altijd initiatief nemen om toners of drums te bestellen als men zonder inkt zat. We zijn op zoek gegaan naar een oplossing.”

Automatisch nieuwe toners en drum bestellen

Toen het printerpark enkele jaren geleden aan vervanging toe was, zocht Krëfel samen met Brother een nieuwe oplossing voor het afdrukken. “Brother stelde ons toen een Managed Print Services-contract voor. Het initiatief komt niet meer van de mens, maar van de printer zelf. Wanneer de toner of de drum onder een bepaalde limiet komt, geeft de printer dat aan en levert Brother de nieuwe toners of drums meteen op de juiste plaats. Sommige mensen bestelden hun inkt te laat of bestelden ineens te veel, waardoor de kostprijs omhoogging. Nu hebben we het budget onder controle. In het Buy&Click-contract kopen we de printers aan en betalen we per print. Via een portaal hebben we een overzicht van het verbruik van elke printer en kunnen we opvolgen hoeveel toners er besteld en geleverd zijn.”

Nauwkeurige opvolging van printerpark

De interne IT-dienst van Krëfel verzorgt het onderhoud van de printers, maar ook dat is mogelijk in een Managed Print Services-contract. In elk geval is IT-manager Eric tevreden over de samenwerking. “Voor mij betekent het automatisering en opvolging. We weten perfect wat elke printer tot op vandaag heeft afgedrukt. Dat is belangrijk om kosten te kunnen besparen. Bovendien betalen we de volledige toner pas op het moment dat hij opgebruikt is. Tot slot zijn de bestellingen nu veel meer onder controle.”

Over Brother Managed Print Services

De Managed Print Services van Brother zijn een oplossing voor afdrukbeheer op maat van jouw onderneming. De dienst geeft je de mogelijkheid om je printers, scanners, faxen en kopieerapparaten te monitoren, je afdrukkosten te verlagen, de informatiebeveiliging te verbeteren en een groot deel van het volledige printproces te automatiseren. Zo levert Brother je automatisch nieuwe toners en drums, kun je hun technici inschakelen voor installatie, onderhoud en support en hou je je budget en verbruik onder controle. Er is altijd een formule op maat van je bedrijf, dus bekijk het aanbod en vraag je vrijblijvende offerte!

Lees ook

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials