anr-banner.gif

Hypervault lanceert digitale kluis voor ondernemingen in Europa

IT

Wachtwoorden: we hebben er allemaal veel en houden ze het liefst van al vertrouwelijk. Net als belangrijke documenten of gegevens die je liever niet verliest aan hackers. De oplossing: een digitale kluis die alle gevoelige informatie zoals wachtwoorden en klantengegevens bewaart. De Antwerpse start-up Hypervault lanceert een digital vaultvoor bedrijven.

Regelmatig hoor je in het nieuws dat er een bedrijf het slachtoffer is geworden van hackers of datalekken. Zeer lastig voor het bedrijf en de klanten, als hun persoonlijke gegevens mogelijks op het internet terug te vinden zijn. De grootste oorzaak van deze situaties is het onzorgvuldig omgaan met vertrouwelijke bedrijfsgegevens.

Glenn Van Croonenborch, CEO en mede-oprichter van Hypervault: De overheid doet erg haar best om bedrijven te sensibiliseren rond de risico’s van een slecht beheer van gevoelige informatie. Desondanks zijn er nog heel wat bedrijven die het gevaar van cyberaanvallen of datalekken nog steeds onderschatten. Ook de technische kant van IT security houdt bedrijfsleiders vaak tegen om dit aan te pakken. Vooral bij kmo’s schrikt dat af.”

Gemakkelijk, maar vooral: veilig

Nergens voor nodig, vinden ze bij Hypervault. Van Croonenborch en zijn co-founder Thierry Dupont verlagen die drempel met hun kluis-in-de-cloud. Het platform is toegankelijk en gebruiksvriendelijk en je kan er verschillende soorten vertrouwelijke gegevens met bewaren en beheren. Van wachtwoorden tot gegevens van werknemers of klanten, licenties, bestanden, enzovoort. “Gebruikers kunnen de informatie onderverdelen in overzichtelijke mappen en toegangsrechten geven aan specifieke mensen of teams binnen het bedrijf”, zegt Dupont.

Hypervault wil bedrijven een veilige omgeving bieden voor hun gevoelige omgeving. Het platform is dan ook extreem beveiligd. “We maken gebruik van de verschillende en nieuwe soorten encryptie om de digitale kluis te beveiligen”, legt Dupont uit. “Alles wordt versleuteld op de toestellen van onze klanten. Op onze eigen server stockeren we alleen versleutelde informatie. Wij kunnen die gegevens niet lezen — en hackers dus ook niet.”

Om het allemaal nog veiliger te maken, werkt Hypervault samen met itsme®. Gebruikers van het platform kunnen makkelijk met die app inloggen op het platform. Van Croonenborch: “Onze samenwerking met itsme® zorgt ervoor dat Belgische bedrijven en hun personeel zich op ons platform kunnen aanmelden in hun vertrouwde omgeving.”

Binnen het wettelijk Europees kader

Twee jaar lang heeft het team van Hypervault gewerkt aan de digitale kluis. Bij de ontwikkeling ervan is er rekening gehouden met het wettelijk Europees kader. “De EU is misschien strenger, maar dat maakt het des te veiliger voor iedereen”, zegt co-founder en CFO Sven Böhne.

Hypervault is enkele maanden geleden gelanceerd en heeft intussen al klanten in meer dan 20 landen. Een teken volgens Thierry Dupont en Glenn Van Croonenborch dat er ruimte is voor groei op de Europese markt. Ook de Vlaamse overheid ziet het belang van de digitale kluis in: Hypervault kreeg van VLAIO subsidies om het platform verder te ontwikkelen.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials