leaderboard Desk Solutions 980w120.png

Heeft mijn bedrijf een ERP-pakket nodig?

Sponsored

5 onmisbare antwoorden over ERP-software door AFAS Software

Software voor Enterprise Resource Planning is onmisbaar voor veel bedrijven. Wat zijn volgens AFAS Software de doorslaggevende vragen wanneer je zo’n systeem kiest?

  1. Heeft mijn bedrijf een ERP-pakket nodig?

Het antwoord vind je door je administratieve processen nauwkeurig in kaart te brengen. Om vervolgens ook naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Hoe denk je dat die processen er over twee of vier jaar uitzien? Oefening gemaakt? Dan heb je een helder beeld van de processen die je ERP-systeem moet ondersteunen nu en in de toekomst. Denk aan voorraadbeheer, facturatie, boekhouding, personeelsbeheer, sales, …

  1. Hoe werkt mijn ERP samen met mijn andere softwaresystemen?

Kies je als onderneming voor een wat complexer IT-landschap met verschillende applicaties die naast elkaar werken? Of kies je voor één kernsysteem dat de belangrijkste processen van je bedrijf aanstuurt. Ons advies? Hou het overzichtelijk en zet al je processen onder dezelfde ERP-paraplu. Alleen voor specifieke productieprocessen kan het nodig zijn dat je extra software in huis haalt.

  1. Is standaardsoftware flexibel genoeg voor mijn bedrijf?

Veel ondernemers denken dat standaardsoftware niet flexibel genoeg is om nieuwe of veranderende processen op te vangen. Door hun ervaringen uit het verleden denken ze dat die systemen in beton gegoten zijn. Toch zijn het de standaard-ERP-pakketten die vandaag de meeste flexibiliteit toelaten. Templates zijn hun geheime wapen. Je kiest die dat op jouw maat gesneden is en gaat er onmiddellijk mee aan de slag.

  1. Kies ik het best voor een ERP in de cloud?

Feit is dat de ERP-systemen in de cloud stevig in de lift zitten. Want cloudsoftware neemt je zorgen weg. Huh? Vergelijk het met ERP-software die op je eigen servers staat. Dan sta je zélf in voor updates, beheer en veiligheid. Allemaal kopzorgen die bij cloudsoftware wegvallen. Daarom is in veel bedrijven een IT-afdeling niet meer nodig.

  1. Loont het om te investeren in een ERP-pakket?

Je gaat niet over één nacht ijs wanneer je beslist om te investeren in een ERP-systeem. Gelukkig is het een investering die loont. Want tijdens de implementatie ervan sta je stil bij je bedrijfsprocessen en benut je die gelegenheid om verbeteringen aan te brengen. Daarnaast helpt een ERP-systeem je bij het automatiseren van handelingen. Bovendien is je ERP dé plek om gegevens op te slaan, die informatie krijg je in overzichtelijke rapporten en grafieken.

Contactinformatie

 AFAS Software
Schaliënhoevedreef 20 b
2800 Mechelen
Tel.: 015 28 19 10
www.afas.be
info@afas.be

Meer weten?

Contactinformatie

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven