B Close_banner web.jpg
Mark en Brecht Keuleers Keuleers heftrucks

Keuleers Lifttrucks: een (h)echt familiebedrijf

Sponsored

De geschiedenis van Keuleers Lifttrucks begint kort na de Tweede Wereldoorlog. Zovele jaren later getuigen Mark en Brecht Keuleers over de steeds verdere groei van deze specialist in logistiek materieel. Sterke mensen maken een sterk bedrijf. “Elke werknemer zet zich in om het bedrijf vooruit te helpen en elke klant de juiste oplossing te bieden.”

Van kruiwagen tot vorklift

Goederen helpen verplaatsen, zit in het DNA van Keuleers. Dat blijkt meteen wanneer Brecht Keuleers dieper ingaat op de voorgeschiedenis van het bedrijf. De grootvaders Keuleers kochten oude kruiwagens van het leger. De grootvader van huidig zaakvoerder Mark Keuleers ging daarna in Groot-Brittannië vorkliften kopen. Stilaan werden ze aangezocht door merken die verdelers zochten in de Benelux. Zo begon Keuleers verschillende merken te verdelen. In de jaren 50 splitste het bedrijf in twee. Het ene deel werd een houtzagerij, het andere deel bleef zich focussen op vorkliften. “Het zakendoen zit er dus al in van bij de grootouders,” vertelt Petra. “Het is mooi dat de twee takken nog altijd bestaan,” vult Brecht trots aan. 

Keuleers heftrucks team

Snel inspelen op elke nood met een breed gamma

Dit familiebedrijf onderscheidt zich van multinationals door zijn aanpak op maat, die even gezwind, flexibel en krachtdadig is als de heftoestellen die het verhuurt. Brecht Keuleers licht toe: “Als klein bedrijf kunnen we snel reageren op de noden die er zijn in de sector.” Zaakvoerder Mark Keuleers vult aan: “Sommige klanten vinden elders geen oplossing, wij helpen hen meteen om hun bijzondere werken uit te voeren.”

Keuleers Lifttrucks heeft een zeer breed gamma, met niet alleen standaardmachines. Bovendien is het bedrijf niet gebonden aan één merk. “We hebben veel unieke, gespecialiseerde machines,” legt Mark uit. “Zelfs concurrenten komen bij ons machines huren. We onderhouden ze ook altijd perfect.”

Steeds het juiste heftoestel

Voor elke logistieke uitdaging is er dus een oplossing bij Keuleers. Elke klant krijgt de machine die nodig is voor zijn taak: “Onze mensen gaan ter plaatse kijken om te zien in wat voor omgeving de machines moeten rijden. We bieden dan een toestel aangepast aan de noden en risicofactoren die er zijn,” legt Brecht uit. “In bedrijven die met agressieve producten werken, plaatsen we heftrucks die daartegen bestand zijn. We hebben ook heftrucks die geschikt zijn voor explosiegevoelige ruimtes. We kunnen aan bijna elke vraag voldoen,” laat Mark optekenen.

Ruim machinepark en hoogtechnologische data-analyse

Om aan de meest uiteenlopende vragen te kunnen voldoen, beschikt Keuleers over een ruim machinepark. Er is voorzetapparatuur voor zowat elke mogelijke toepassing. Wanneer klanten om nieuwe technologieën vragen, zal het bedrijf daaraan proberen te voldoen. Zo kan Keuleers machines uitrusten met meetapparatuur die allerlei nuttige data verzamelt: van het gewicht van een lading tot de rijstijl van een chauffeur. 

Altijd een modern machinepark dankzij huur

Als onderneming heb je heel wat te winnen wanneer je een machine huurt. Wat zijn de voordelen van huur? “Je bent als klant zeker van een vaste kostprijs die je inplant, zonder onverwachte kosten voor onderhoud of nieuwe technologieën,” vertelt Brecht. “Keuleers Heftrucks speelt kort op de bal wat innovaties en nieuwe wetgeving betreft. Zo blijft de logistiek in je bedrijf vlot draaien. Al sinds de jaren ‘80 zien bedrijven uit het Antwerpse de voordelen van huur in. Je hebt als huurder altijd een modern machinepark en de continuïteit is verzekerd.”

Je legt samen een weg af

Hoe belangrijk zijn familiewaarden voor Keuleers? “Je moet je familie koesteren,” vindt Brecht. “Je moet elkaar kunnen vinden in goede en slechte tijden. Dat is in dit bedrijf ook zo. Je legt samen een weg af.” Maar Keuleers is meer dan het verhaal van mensen met die familienaam: “Iedereen die hier werkt, heeft het bedrijf gemaakt tot wat het is,” vertelt Brecht. “Die mensen, dat is goud waard.” Mark beaamt dat: “We vormen als team het bedrijf.”

Heb je nood aan een gespecialiseerde partner die je de juiste machine voor de job levert? Die meedenkt om je de beste oplossing te bieden? Neem vandaag nog contact op met Keuleers via de website of via het contactformulier hieronder.

Lees ook

Meer weten?

Keuleers Lifttrucks

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven