BCLOSE_Leaderboard.gif
Vrachtwagen

Zorg dragen voor het milieu én voor je klant door de juiste verpakking

Pakketten worden regelmatig verzonden met extra verpakkingsmateriaal. Dat gebeurt niet zomaar: als een product niet beschermd wordt in de doos, kan het bewegen tijdens het transport en komt het mogelijk beschadigd aan. Resultaat: een ontevreden klant. Maar dat is niet alles. Wanneer het pakket teruggestuurd wordt, is dit belastend voor het milieu. De verkoper moet het product herstellen of nogmaals produceren en opnieuw verzenden. Op deze manier worden veel meer grondstoffen en energie verbruikt dan bij de productie van beschermend én duurzaam beschermend materiaal.  Alles begint dus met het juiste verpakkings-en beschermingsmateriaal.

Een beschadigd product is niet alleen een teleurstelling voor uCut-out-Video NL_Environment_small.jpg

 

Goed voor het milieu, goed voor je verzending én goed voor je klant

Familiebedrijf en verpakkingsproducent Storopack zorgt voor kwalitatieve verpakkingsproducten en draagt zorg voor het milieu. En het mooiste van al? Ook de eindklant geniet hier van mee:

 

Duurzaamheid als rode draad

handle_with_careStoropack ontwikkelt voortdurend milieuvriendelijke en duurzame producten op basis van een duidelijk beleid. Zo gebruikt Storopack bij de productie van recyclingproducten afvalmateriaal van de eigen productie. Daarnaast biedt Storopack heel wat ecologische producten aan. Deze producten zijn recyclebaar, biologisch afbreekbaar of zelfs composteerbaar. De producten zijn bovendien vervaardigd op een manier waarbij minder grondstoffen gebruikt worden, wat onder andere zorgt voor minder verspilling van bomen. Zo zijn alle kartonnen dozen van Storopack 100% recyclebaar alsook de ecologische papieren tape, ecologische postdozen, ecologische paklijstenveloppen en Renatur®, een 100% afbreekbaar opvulmateriaal.

Plastiek heeft tegenwoordig een slechte reputatie, maar kunststoffen zijn zeer nuttig als transportverpakking. Dat komt omdat ze erg licht zijn en betrouwbaar isoleren. Daarenboven is plastiek ook recyclebaar. Een mooi voorbeeld zijn de AIRplus® luchtkussens van Storopack, die louter uit PE-folie bestaan zonder weekmakers en zware metalen. De PE-folie die gemaakt is van polyethyleen vereist ook minder middelen om te produceren dan andere materialen. Storopack biedt daarnaast ook gerecycleerde folie aan, die voor minimaal 50% uit gerecycleerd materiaal bestaat.

Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op de webshop van Storopack waar je heel wat milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsoplossingen vindt.

Milieubewust… op het werk

Wil je zelf ook maximaal zorgdragen voor het milieu? Storopack geeft je een aantal tips voor op de werkvloer:

  • Papier besparen: kleine dingen als dubbelzijdig afdrukken, gerecycleerd papier en foutief gedrukte documenten als kladpapier gebruiken maken samen een mooi verschil. En moet alles wel afgedrukt worden?
  • Afval sorteren: papier & karton, PMD, restafval… met gescheiden afvalcontainers komt je al een stap verder!
  • Gerecycleerde enveloppen: gebruik enveloppen die uit gerecycleerd papier bestaan of enveloppen met luchtkussenfolie die eveneens gerecycleerd kunnen worden door zowel het papier als de folie bij de correcte recyclage stapel te leggen.
  • Laat de auto staan: fiets en openbaar vervoer zijn ecologischer dan de auto. Bovendien rijd je de file gewoon voorbij.

Wil je meer weten over hoe de juiste verpakking helpt zorg dragen voor het milieu én ook tot klantentevredenheid leidt? Neem dan contact op met Storopack via onderstaand contactformulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Storopack

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Storopack
  • Nieuwbrugstraat 79
    1830 Machelen
  • +32 (0)2 756 80 90

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials