Versie 3 B-Close.gif

Portmade wordt Customs Support

Juli 2022 was het toen Customs Support Portmade overnam, de Antwerpse douanespecialist met thuishavens in België en Nederland. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder. De integratie van de processen en systemen, de voorbereiding op een rebranding en de planning van de fysieke verhuis zorgden intern voor heel wat drukte. Jef Hermans: “Twee mooie bedrijven integreren, daar neem je de nodige tijd voor.”

Customs Support en Portmade kenden elkaar natuurlijk al langer. Kurt Crauwels: “De verregaande digitalisatie van de douaneactiviteiten van Portmade was en is een sterke troef. Het maakt een belangrijk onderdeel uit van de strategie van Customs Support om die verder uit te rollen in de groep. Het vormt een stevige basis voor onze verdere expansie, we zijn ondertussen actief in 14 landen.” Jef Hermans: “We kenden elkaar al 30 jaar, al die tijd reden we figuurlijk op verschillende rijstroken op de autosnelweg. Door de overname, gebruiken we nu samen één rijstrook.

Integratie zorgt voor noodzakelijke schaalgrootte

De integratie brengt schaalgrootte en biedt verschillende voordelen voor de klanten. Kurt: “We brengen om te beginnen de kennis en expertise van beide bedrijven samen. Bijvoorbeeld voor de Rusland sancties, doen we nu extra monitoring voor onze klanten en krijgen hiervoor support van de groep. Ook onze services verruimen. Bedrijven die met Portmade samenwerkten, kunnen we nu bijvoorbeeld diensten aanbieden in andere Europese landen, zoals Duitsland, Engeland en Italië.” Jef: “Ook intern werkt het samengaan van de beide bedrijven als een katalysator. Een internationale organisatie schept interessante carrière- en groeikansen voor onze medewerkers.”

Verhuis naar Atlantic House

De systemen en processen integreren is ongoing werk en de teams maken goede vooruitgang. Jef: “We voelen dat werken vanop twee locaties (respectievelijk Antwerpen en Ekeren) niet optimaal is voor onze 60 medewerkers. Zij zijn het kloppende hart van ons bedrijf en hoewel we veelvuldig digitaal samenwerken, maakt fysieke nabijheid communicatie gewoon makkelijker. We gingen daarom al snel op zoek naar een nieuwe locatie, waar het hele team kan samenwerken. We hielden daarbij rekening met de verwachtte hinder van de Oosterweelwerken en de bereikbaarheid voor onze medewerkers. We kozen uiteindelijk voor een bekende en vooral centraal gelegen plek: het Atlantic House op de Noorderlaan. Eind juni betrekken we onze nieuwe kantoren.

De naam Portmade verdwijnt, de service blijft

Ten slotte bogen de bedrijven zich ook over een rebranding. Portmade zal als merknaam verdwijnen. De huisstijl van Customs Support wordt vanaf juni gehanteerd. Jef: “Dit is niet iets dat je ondoordacht doet. Het afgelopen jaar hebben we in nauw contact gestaan met onze klanten. Ik ben er zeker van dat ze ondertussen gerustgesteld zijn door onze woorden maar vooral door onze daden: we behouden hetzelfde niveau van service, we verbeteren het zelfs nog. Deze operatie heeft enkel maar een versterkend effect voor beide bedrijven en onze klanten.”

Meer weten? Volg Customs Support op LinkedIn of bezoek de website

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Portmade (onderdeel van Customs Support)

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Portmade (onderdeel van Customs Support)

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials