Versie 3 B-Close.gif

Wat mag je vandaag van je douanevertegenwoordiger verwachten?

Van een vooruitstrevend douaneagent mag je vandaag verwachten dat hij zijn dienstverlening zoveel mogelijk digitaliseert, dat hij 24/7 voor je aan de slag is en dat hij je douaneformaliteiten volledig optimaliseert zodat jij zoveel mogelijk tijd bespaart en zo weinig mogelijk betaalt voor je import- en exportactiviteiten. Portmade is zo’n modern douaneagent. De Europees specialist in douane-activiteiten introduceert momenteel volop AI in zijn digitaliseringsprocessen.

Optimalisering van je douaneaangiftes

Portmade vervult je douaneformaliteiten zo optimaal mogelijk, zowel op fiscaal als op BTW-vlak.

Managing director Jef Hermans: “Dat doen we door eerst een grondige screening uit te voeren waarbij we nagaan welke producten je precies wil in- of uitvoeren. Zo kunnen we je de beste en veiligste oplossing aanbieden. We stellen vervolgens een kader op waarbinnen Portmade je transacties kan verwerken. Daarbij gaan we steeds compliant te werk.”

24/7 douaneaangiftes opstellen

Portmade heeft alle processen verregaand gedigitaliseerd en stelt 24/7 douaneaangiftes op.

Bestuurder Guio Veraart: “We hebben ook self learning technologie en artificiële intelligentie geïntroduceerd. Daardoor kunnen de aangiftes steeds meer automatisch en steeds beter worden opgesteld. Onze robotsoftware zorgt ervoor dat we voor repetitieve aangiftes geen gegevens opnieuw moeten intikken. Data uit elk ERP-, SAP- of ander systeem kunnen in het juiste format op ons platform worden aangesloten. We maken ook gebruik van de data van actuele goederenbewegingen, afkomstig van platformen zoals NxtPort, RX Seaport, Brucloud,…”

Portmade, ook je ‘onzichtbare’ douaneagent

Een van de diensten van Portmade is de zogenaamde ‘onzichtbare’ douanevertegenwoordiging. De douaneagent handelt achter de schermen in jouw naam en voor jouw rekening alle douaneformaliteiten voor je klanten af, alsof jij ze zelf zou afhandelen.

Als logistiek dienstverlener kan je daardoor zelf een 24/7 dienstverlening aan je klanten aanbieden, een mooie optimalisatie van je dienstenpakket.

Portmade is ook je douane consultant

Je kan op Portmade ook rekenen op advies en begeleiding van je volledige import- en exporttraject.

Jef Hermans: “Bij import en export komt meer kijken dan het opstellen van een douaneaangifte. We helpen je met de aanvraag van verschillende vereenvoudigingen zoals Goedgekeurde Plaats, ET14000 vergunning (verlegging BTW), entrepot, ...”

Guio Veraart: “Ander voorbeeld is dat nationale wetgeving wel eens anders wordt toegepast binnen de lokale regio’s van de Douane. Zo ben je, afhankelijk van de regio, soms beperkt in je laadtijden. Wij zien erop toe dat vergunningen om binnen een bepaald tijdsvenster te lossen of laden tijdig aangepast worden.”

Specialist in alle douaneformaliteiten

Portmade is specialist in alle douaneformaliteiten rond:

- Import

- Export

- Transit

- Fiscale vertegenwoordiging

- Claimbehandeling

- Aanvraag vergunningen

- Verificaties

- Gasvrij verklaringen

- Veterinaire en fytosanitaire keuringen,…

Meer info? Contacteer Portmade.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Portmade

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Portmade

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials