B Close_banner web.jpg
Zetes ook voor medische logistiek

Inzicht in uw leveringen dankzij een volledige track & trace-oplossing

Sponsored

Elke dag worden ontelbare goederen verzonden en geleverd. Kunt u uw klanten de juiste levertijd doorgeven? Zijn uw producten in goede staat afgeleverd bij de klant? Wat met retouren? Zulke informatie in realtime opvolgen, laat u toe uw processen en uw service voortdurend te verbeteren. Het Nederlandse logistieke bedrijf Zorgservice XL besloot een gespecialiseerde oplossing voor tracking & tracing te implementeren. Ontdek hier hun succesverhaal.

Leveringen voor ziekenhuizen optimaliseren

Zorgservice XL verzorgt sinds 2009 het totale proces van inkoop en logistiek voor ziekenhuizen in de regio Rotterdam en Den Haag; van bestelling tot levering en factuurafhandeling. Het bedrijf investeerde in een nieuwe track & trace-oplossing om zijn processen voor leveringen naar ziekenhuizen te verbeteren. Door de implementatie van ZetesChronos realiseren ze realiseren ze complete visibiliteit en traceerbaarheid. De nieuwe track & trace-oplossing helpt het ziekenhuis bovendien om te voldoen aan de Europese Verordening Medische Hulpmiddelen (MDR). ZetesChronos van Zetes biedt volledige digitale registratie en traceerbaarheid van alle leveringen en emballage, inclusief het gebruik hiervan op de ziekenhuisafdelingen, plus Proof of Delivery en statusupdates in de webshop.

Leveringen digitaal registreren en traceren

De leveringen van Zorgservice XL waren nog niet volledig te volgen binnen de vijf ziekenhuizen waarmee Zorgservice XL samenwerkt. Dat had als gevolg dat men tijd verloor bij het zoeken naar geleverde en ontbrekende goederen, onnodige spoedbestellingen en te grote voorraden. Door alle leveringen ook in de ziekenhuizen digitaal te gaan registreren en traceren, wordt de supply chain van begin tot einde inzichtelijk. “ZetesChronos helpt ons de leverbetrouwbaarheid en daardoor ook de klanttevredenheid verder te verhogen,” zegt Jaap van Wijk, Manager Kwaliteit en Projecten bij Zorgservice XL.

Efficiencyverbeteringen

ZetesChronos helpt Zorgservice XL eveneens efficiencyverbeteringen te realiseren en de kans op het maken van fouten te verkleinen. De track & trace-oplossing maakt een groot aantal handmatige registraties en het aftekenen van bonnen en lijsten overbodig. “Met dit project geven we verder invulling aan het verbeteren van de logistieke processen voor en binnen ziekenhuizen door middel van slimme supply chain-oplossingen,” aldus van Wijk. “We hebben voor Zetes gekozen omdat zij eerder naar volle tevredenheid onze KanBan-oplossing voor bevoorrading op de afdelingen in de ziekenhuizen hebben geïmplementeerd”.

ZetesChronos wordt een extra applicatie op alle reeds aanwezige scanners en draait op het MCL Mobility Platform, dat ook geïntegreerd is met het SAP-systeem en de webshop van Zorgservice XL.

Naleving van wet- en regelgeving

Ten slotte helpt de digitale registratie de ziekenhuizen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het voorzien in traceerbaarheidsgegevens voor het Landelijk Implantaten Register (LIR), en bereidt ze de ziekenhuizen ook voor op de Europese Verordening Medische Hulpmiddelen (MDR) die in 2020 van kracht wordt. Het medisch hulpmiddel moet volgens die regelgeving op alle relevante momenten in de logistieke keten identificeerbaar en traceerbaar zijn. Daarbij zorgt de digitale registratie ervoor dat persoonsgegevens worden verwerkt conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR).

Over ZetesChronos

ZetesChronos is proof of delivery-software die bedrijven helpt om hun zendingsprocessen (ophalen en leveren) gemakkelijker te beheren. De software stelt chauffeurs, backofficemedewerkers en logistiek management met elkaar in verbinding en geeft de gebruiker realtime inzicht in de status van de goederen, voertuigen en retourneerbare assets. Zo is de perfecte levering keer op keer gegarandeerd en kunnen klanten de status van hun verzendingen gedetailleerd opvolgen. “Steeds meer zorginstellingen ontdekken de toegevoegde waarde van ZetesChronos, zowel voor de optimalisatie van hun logistieke processen als voor de naleving van wet- en regelgeving,” zegt Paul Lankhout, Country Manager van Zetes Nederland.

Nood aan oplossingen voor uw supply chain? Zetes geeft u de touwtjes in handen met specifieke oplossingen voor de farma-industrie en de gezondheidszorg!

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

  • Zetes
    Rue de Strasbourg 3
    1130 Brussel
  • +32 (0)2 728 37 11

Ook interessant

Interessante bedrijven