BCLOSE_Leaderboard.gif
Voorraadbeheer outsourcen: ja of neen?

Je supply chain management uitbesteden heeft voor- en nadelen

Supply Chain

Voorraadbeheer outsourcen: ja of neen?

Er doet zich een trend voor waarbij kmo’s hun supply chain management steeds meer outsourcen, als gevolg van de toenemende complexiteit, globalisering en flexibiliteit,... Je voorraadbeheer uitbesteden heeft voor- en nadelen.

De voordelen van het outsourcen van je logistiek

Een onmiskenbaar voordeel van het outsourcen van je supply chain is dat je je kan concentreren op je corebusiness. Met een logistieke partner die een doorgedreven kennis heeft van zijn vak, hoef jij je geen zorgen te maken over je voorraadbeheer. Bovendien houd je je operationele kosten onder controle, en je houdt je personeel gereduceerd. Je adviseur in supply chain-oplossingen volgt de evoluties  van de markt op de voet, zodat je daar makkelijk op kan inspelen.

Lees ook: 4 tips om je voorraadplanning te optimaliseren

De nadelen van het outsourcen van je logistiek

Je logistiek outsourcen heeft ook enkele nadelen. Je bent min of meer afhankelijk van je logistieke partner en je vergaart geen logistieke kennis. Het is ook niet makkelijk om snel op je beslissing om je logistiek uit te besteden terug te komen en mogelijk vermindert de servicegraad naar je klanten. Dit laatste nadeel hoeft er helemaal geen te zijn, wanneer je in zee gaat met een logistiek partner die een grote flexibiliteit aan de dag legt en met je meedenkt. Kies daarom voor een dienstverlener die voor dringende leveringen graag een tandje bijsteekt.

Heb je graag hulp om je supply chain uit te besteden? Contacteer onze adviseur in Supply Chain

Waarom je supply chain management uitbesteden?

Omdat het beheren van je supply chain steeds complexer wordt en dat heeft verschillende redenen. De consument vraagt een grotere variëteit aan producten en de levenscyclus van producten neemt af. Hij wil zijn aankopen ook steeds sneller geleverd krijgen.

Door de globalisering komen er ook meer inkoop- en afzetmarkten in je bereik, waardoor je logistieke keten groter en complexer wordt. Zelf een netwerk van partners opzetten, vergt veel tijd en kosten. Logistieke dienstverleners beschikken reeds over een (wereldwijd) netwerk en over aangepaste softwareprogramma’s.

Lees meer over hoe IoT tot meer supply chain visibiliteit leidt.

Voor je met een logistieke partner in zee gaat, is een goed gesprek onontbeerlijk. Peil daarbij naar de  servicegraad van de dienstverlener, naar zijn tarieven, naar zijn specialisaties,…

 

Banner Zetes 300x250.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven