Versie 3 B-Close.gif

Werken in de logistiek: een kijkje bij DACHSER

Wil je graag werken in de logistieke sector en vind je een familiale sfeer belangrijk, dan vind je zeker je gading in het gevarieerde jobaanbod bij DACHSER.

Aangename werksfeer, open communicatie, oog voor de mens in de organisatie; het zijn eigenschappen die traditioneel worden toegeschreven aan familiebedrijven. Wanneer je werknemers vraagt waarom ze zo graag werken bij DACHSER, is het typische ‘familiegevoel’ dan ook het meest gehoorde antwoord. De logistieke topspeler is er duidelijk in geslaagd die waarden te behouden, zelfs al kent hij een explosieve groei.

Het Duitse DACHSER werd opgericht in 1930 en ontplooit vandaag activiteiten op de vijf continenten. In 1975 ging de logistieke dienstverlener van start in België. Vanuit drie locaties leiden ruim 300 medewerkers jaarlijks 1,3 miljoen zendingen in goede banen. Ondertussen blijft de organisatie wereldwijd groeien. De sleutels tot dit succes? Inzetten op diverse vormen van logistieke activiteiten, een passie voor innoverend ondernemen en vooral… ervoor zorgen dat werken bij DACHSER leuk is!

Logistiek is mensenwerk

De mens centraal stellen is een evidentie voor DACHSER. In de woorden van Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux: “Zonder gemotiveerde werknemers heeft ons bedrijf geen bestaansrecht. Zij vormen ons belangrijkste kapitaal.” DACHSER vertaalt deze visie concreet naar investeringen in het welzijn en de ontwikkeling van de medewerkers. Denk aan veiligheid, gezondheid, tevredenheid, betrokkenheid, ontwikkeling, training, carrière en toekomstperspectief. In 1 woord: tevredenheid.

Wat maakt werken bij DACHSER leuk?

Van bij de onboarding maken nieuwe medewerkers kennis met de basiswaarden van DACHSER: openheid en respect. Die blijven geen dode letter. De open communicatie, de korte lijnen en het management dat echt luistert naar de ideeën en zorgen die leven op de werkvloer, dragen bij aan een tegelijk informele en professionele sfeer. Teambuilding vindt ook buiten de werkuren plaats, bij een informele drink of tijdens het jaarlijkse internationale voetbaltornooi. Daarnaast krijgen mensen volop kansen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Duaal leren als logistieke springplank

DACHSER voerde duaal leren in binnen de logistieke sector in België en was daarmee alweer een pionier. Als student krijg je twee dagen theorie op school, die je vervolgens drie dagen lang toepast in de praktijk als ‘logistiek assistent magazijn duaal’. Jouw mentor brengt je alle knepen van het vak bij, evalueert je werk samen met de leerkrachten en stuurt bij waar nodig. Zo evolueer je snel tot professionele magazijnmedewerker. Na het afronden van je opleiding kies je in alle vrijheid of je begint te werken bij DACHSER of je opleiding voortzet.

Geïnteresseerd om te werken bij DACHSER?

Het minste wat je kan zeggen van de carrièremogelijkheden bij DACHSER is dat ze bijzonder gevarieerd zijn. Student of stagiair, starter of professional, iedereen vindt zijn gading. Aangezien de DACHSER-divisies oplossingen aanbieden voor transport (land, zee, lucht) en opslag, kan je aan de slag in de meest uiteenlopende functies. Zo lever je een persoonlijke bijdrage om de wereldeconomie draaiende te houden.

Bekijk de vacatures bij DACHSER en solliciteer rechtstreeks via de carrièresite of vul onderstaand formulier in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en DACHSER

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DACHSER

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials