Leaderboard BB.gif

De kracht van de juiste content: Waarom een 360 graden aanpak essentieel is

In onze huidige digitale wereld is content onmiskenbaar de motor achter vele online initiatieven. Echter, het produceren van willekeurige content is niet voldoende. Het gaat om de juiste content.

Op dinsdag 10 oktober 2023 organiseert de Digital Academy in samenwerking met KMOinsider een gratis webinar "360° Marketingaanpak: van overtuigende content tot klantenservice" Hier alvast enkele belangrijke tips!
 

1. Relevantie is belangrijk

Ons digitale tijdperk wordt gekenmerkt door een constante informatiestroom. Gezien deze overvloed is het cruciaal dat uw content opvalt. Hoe? Door relevant te zijn. De juiste content gaat direct in op de behoeften, verlangens en uitdagingen van uw doelgroep. Door in te spelen op specifieke interesses of pijnpunten, wordt een dieper en betekenisvoller contact met uw publiek mogelijk. Denk aan een blogpost die een veelvoorkomend probleem in uw branche aanpakt of een video-tutorial die een oplossing biedt.

2. Consistentie bouwt vertrouwen

Consistent waardevolle content produceren is alsof je telkens opnieuw een belofte nakomt. Elke keer dat je informatieve, boeiende en relevante content levert, bevestig je jouw positie als expert in het veld. Een regelmatig schema van contentpublicatie, of het nu dagelijks, wekelijks of maandelijks is, zorgt ervoor dat uw doelgroep weet wat ze kunnen verwachten en versterkt hun vertrouwen in uw merk.

3. Een 360 graden aanpak

Het is niet voldoende om content te produceren die slechts één deel van de klantreis aanpakt. Om een echt impactvolle ervaring te bieden, moet u in elk stadium van hun reis aanwezig zijn. Of een klant nu net uw branche ontdekt of al bijna klaar is om een aankoop te doen, de juiste content kan hen begeleiden en beïnvloeden. Van educatieve blogposts en boeiende social media updates tot productdemo's en klantgetuigenissen; elk stukje content speelt een rol.

4. Versterkte klantenservice

Content gaat niet alleen over het aantrekken van nieuwe klanten. Het speelt ook een cruciale rol na de verkoop. Denk aan FAQ-secties, how-to video's, en tutorials. Deze soorten content kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het versterken van de klanttevredenheid, waardoor ze zich meer verbonden voelen met uw merk.


5. SEO & Zichtbaarheid

Als uw content niet zichtbaar is, is het alsof het niet bestaat. Door content te creëren die geoptimaliseerd is voor zoekmachines, verhoogt u uw online zichtbaarheid. Dit betekent dat wanneer potentiële klanten zoeken naar de oplossingen die u biedt, ze uw merk eerst zien. Een solide SEO-strategie, gecombineerd met de juiste content, kan uw websiteverkeer aanzienlijk verhogen en de kans op conversies vergroten.

Wil je meteen aan de slag?

Ben je enthousiast geworden over de kracht van content en wil je leren hoe je dit kunt integreren met uitmuntende klantenservice? Meld je dan aan voor de aankomende gratis webinar "360° Marketingaanpak: van overtuigende content tot klantenservice" op dinsdag 10 oktober 2023. Hierin duiken we  dieper in effectieve contentstrategieën, delen we praktische tips en verkennen we best practices om je contentmarketing te verbeteren.
Inschrijven doe je via deze link.


Wat doet de Digital Academy?

De Digital Academy is als onderdeel van Businezz Booster een e-learning platform en community. Hun missie is ondernemers helpen in hun stappen naar digitalisering, efficiënt leren werken via tools en software, kennis verwerven en inspireren. We gaan ondernemers niet enkel informeren maar ook echt de mogelijkheid bieden om effectief met de opgedane kennis aan de slag te gaan en deze te implementeren in hun onderneming. Dit gebeurt via:

  • Live en online cursussen over online communicatie
  • Templates, praktijkcases en e-books
  • Live Q&A sessies met experten en het delen van ervaringen met andere ondernemers
  • Concrete uitvoering dankzij de partners van Digital Academy die de lessen en stappen voor je uitvoeren, zodat je effectief resultaat krijgt.
  • Gratis webinars
Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Businezz Booster

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kantoor Mechelen
  • Kantoor Gent

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials