Zo kies je de goede eventlocatie

Meeting & Event Facilities

Tips voor een event op de perfecte locatie.

Organiseer je een feest of een event? Dan wil je daarvoor vanzelfsprekend graag de perfecte locatie. Hoe kies je die best? Loop even door deze tips. Dan ben je al een heel eind op weg.

Tip 1: Hoe groot is je budget?

Vooraleer je begint te kiezen, denk je best even na over de grootte van je budget. De locaties die boven je budget gaan, hoef je dan niet verder te bestuderen.

Tip 2: Hoe goed bereikbaar is je locatie?

Heb je een locatie op het oog die binnen je budget valt? Ga dan even na hoe het met de bereikbaarheid gesteld is. Zijn er voldoende parkeerplaatsen in de buurt? Je kan eventueel wat verderop laten parkeren en met shuttles werken.

Tip 3: Zijn alle faciliteiten voldoende aanwezig?

Is er water en elektriciteit aanwezig op je locatie? Vindt je event plaats in de herfst of de winter, controleer dan ook even of je locatie voldoende verwarmd kan worden. Zijn er voldoende sanitaire voorzieningen? Kunnen ook andersvaliden gebruik maken van de toiletten?

Tip 4: Vergunning nodig?

Ga zeker ook na of je een milieuvergunning nodig hebt voor je event. Laat je muziek spelen? Houd de decibels onder controle wanneer je event in woongebied plaatsvindt en stel je zeker in regel met Sabam.

Tip 5: Hoe zit het met de catering?

Als je een locatie vastlegt, informeer je best ook of je verplicht bent gebruik te maken van vaste leveranciers voor de catering.

Tip 6: Begin er tijdig aan

Voor leuke locaties ben je er best tijdig bij. Het is aan te raden om ongeveer een jaar op voorhand je locatie vast te leggen. Dien je zelf voor de inrichting te zorgen? Plan hiervoor dan voldoende tijd in en zorg ook dat er tijd is om de opbouw of de decoratie terug af te breken.