Printadvertenties in een digitale wereld: doen of niet?

Sponsored

Zijn advertenties op papier nog van nut in een digitale wereld? Wat is een goede mediamix tussen on- en offline? Wat zijn de troeven van printadvertenties? Wij zochten het voor je uit.

Meer vertrouwen in printadvertenties

Vele printtitels gaan al decennia mee. Hierdoor is er een vertrouwensband tussen blad en lezer. Uit onderzoek blijkt bovendien dat consumenten printadvertenties meer vertrouwen dan advertenties via een ander medium. Het gevolg is dat het rendement van een offline advertentie erg hoog ligt. In de digitale wereld verloopt alles vluchtiger en sneller, waardoor online advertenties vaak overkomen als minder betrouwbaar.

De geloofwaardigheid van papier

Het is een totaal ander gegeven om een advertentie naast een mooi artikel te zien staan of deze op uw scherm te krijgen terwijl je op zoek bent naar iets. Papier gaat al eeuwen mee als communicatiemiddel. Bovendien is er een redactionele inhoud, die voor veel engagement kan zorgen. Dit alles maakt van print een geloofwaardig medium.

De kracht van de vrije keuze

Ook de vrije keuze is belangrijk. Online berichten verschijnen zomaar op je scherm, en dit komt de geloofwaardigheid niet ten goede. Bovendien: één muisklik en de boodschap verdwijnt in het niets.

Voor printadvertenties ligt dit anders. Iedereen heeft dagelijks zijn of haar postbusmoment: je kiest zelf wanneer je geïnformeerd wil worden. Het gevolg hiervan is dat de advertenties beter opvallen en meer impact hebben.

Ga voor de combinatie: off- én online

De consument beweegt zich overal: zowel digitaal als offline. Daarom raden we aan printadvertenties te combineren met online advertenties.

Bovendien blijkt uit ervaring dat verschillende kanalen elkaar versterken. Een stabiele mix tussen print en online helpt je als organisatie sterk vooruit. Denk hierbij bv. aan printadvertenties, social media, maar ook aan huis-aan-huis bedeling, enz.

Scoren met printadvertenties?

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

  • Vlaamse Post
    Turnhoutsebaan 185
    2970 Schilde
  • 0800 64 400 (gratis vanuit België)

Ook interessant

Interessante bedrijven