Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, ondernemers van WASBAR en Chez Claire

Work Smarter: maak kennis met Dries & Yuri, de WASBAR-jongens

Organisatie events

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, de ‘jongens van WASBAR’, weten wat het betekent om manager en ondernemer te zijn. Hun passie willen ze overbrengen op Work Smarter op 16 mei in Flanders Expo. Tijdens hun keynote delen ze eigen ervaringen.

Stap uit je comfortzone

Met kleppers als WASBAR en Chez Claire op hun conto, kennen Dries en Yuri intussen het klappen van de zweep als het op ondernemen aankomt. Het geheim van hun succes? “We vertrekken altijd vanuit ons buikgevoel,” aldus Dries. “Elk project is anders. Markten verschillen ook van elkaar en zijn voortdurend in beweging, dus zonder te veranderen en vernieuwen, kom je er niet. Je moet uit je comfortzone durven stappen.”

Zorg dat het plaatje klopt

“Daarnaast moet je natuurlijk ook je huiswerk maken en zorgen dat het plaatje klopt,” vult Yuri aan. “Als je concept fundamenteel fout zit, zal het verhaal dat je errond vertelt ook geen steek houden. Een product of dienst waar je zelf volledig achter staat: dat geeft zelfvertrouwen en maakt het makkelijker om mensen te overtuigen.”

Het mooiste? Je eigen pad bepalen!

De vrijheid om je eigen keuzes te maken en kansen te creëren, is voor Dries en Yuri het mooiste aan ondernemen. “Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes,” legt Dries uit. “Je eigen toekomst en carrièrepad kunnen bepalen zonder afhankelijk te zijn van andere mensen: dat is onbetaalbaar. We moeten enkel rekenschap afleggen tegenover elkaar. Omdat we een koppel zijn, gaat ons dat goed af. We zijn complementair en vullen elkaar aan waar nodig. Bovendien durven we heel open met elkaar communiceren. Als er iets scheelt, dan zeggen we dat gewoon. We kroppen niks op. Dat moet ook: we moeten ‘s avonds letterlijk nog door dezelfde slaapkamerdeur kunnen.”

Leren ‘nee’ zeggen

De grootste uitdaging van ondernemen is voor Yuri en Dries net hun ongelofelijke enthousiasme. Yuri: “Bij sommige projecten zijn we zó enthousiast, dat we onze prijs te laag instellen. Of veel te snel ja zeggen. Dat zijn moeilijke vragen om een antwoord op te vinden als ondernemer: wat ben ik waard? Wanneer en hoe zeg ik ‘nee’? Zeker als je pas begint, is dat niet evident.”

Succes is op zondag genieten

Voor wie er niet bij kan zijn op Work Smarter, geven beide heren alvast het beste advies mee dat ze zelf ooit hebben gekregen: “Heel wat ondernemers definiëren succes als zo veel mogelijk opdrachten of bestellingen binnenhalen. Maar verzuipen in het werk mag je doel niet zijn. Je moet in alles een evenwicht vinden. Succesvol zijn is op zondag de tijd én het geld hebben om te doen wat je wilt.”

Keynote op Work Smarter op 16 mei

Benieuwd welk advies Dries en Yuri nog meer hebben voor ondernemers? Mis dan hun keynote op Work Smarter zeker niet en schrijf je nu in.

Lees ook

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials