Groepsverzekering: wat zijn de voordelen voor werkgever en werknemer?

Vermogen

Een groepsverzekering is een collectief levensverzekeringscontract dat een werkgever afsluit met een verzekeringsmaatschappij, ten voordele van alle werknemers of een deel ervan. Niet alleen medewerkers plukken de vruchten ervan. Ook als werkgever geniet je mee, dankzij fiscale voordelen en risicowaarborgen.

Voordelen voor werknemer

Je bouwt tijdens je loopbaan gestaag een aanvullend pensioenkapitaal op. Hoeveel je extra pensioenspaarpot bedraagt, hangt af van het bruto jaarloon, het budget dat je werkgever voorziet en het aantal jaar dat de groepsverzekering loopt.

Voordelen voor werkgever

Aangezien je meebouwt aan het aanvullende pensioen van je medewerkers en bijkomende waarborgen voorziet, neem je als werkgever een actieve sociale rol op. Als je hier optimaal over kan communiceren, kan een groepsverzekering jouw relatie met jouw medewerkers versterken. Daarnaast is het fiscaal interessant voor jou als werkgever.

Met de groepsverzekering beloon je je medewerkers op een voor jou fiscale interessante manier.

De reden:

  • een groepsverzekering is gemiddeld 10% goedkoper;
  • je betaalt de helft minder (loon)kosten op de verzekering;
  • je medewerker houdt ruim 20% na over na belasting.

Tip

Je kan als werkgever je werknemer beschermen bij arbeidsongeschiktheid of zijn financiële ondersteuning bieden in geval van overlijden. Dat doe je door enkele interessante risicowaarborgen bij de groepsverzekering te voorzien.

Daarbij is deze verzekering voordeliger dan een bruto loonsverhoging. Zelfs nadat je medewerker zijn belastingen heeft betaald, houdt hij er meer dan 20% aan over.

Win-winsituatie

Kies dus voor een win-winsituatie waarbij je je werknemers beloont voor hun werk en loyaliteit op een manier die voor jou als werkgever fiscaal interessant is.

Meer weten over een groepsverzekering? Vraag advies op bij de experts van Unizo en Liantis.

Bron: Unizo

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials