Sustainable Impact Fund van ABN AMRO financiert jouw impact

In de race naar een duurzame toekomst streeft ABN AMRO ernaar om een betere bank te zijn voor toekomstige generaties. Eén van de instrumenten het daarvoor inzet, is het Sustainable Impact Fund (SIF). Met een bedrag van 500 miljoen euro heeft dit fonds als voornaamste doel om de overgang naar een duurzamere wereld te versnellen. De focus van het fonds ligt op circulaire economie, energietransitie en social impact. We spraken er over met Pauline de Valk, Investment Manager van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund.

Het hart van het Sustainable Impact Fund

Het Sustainable Impact Fund is geen gewoon investeringsfonds, legt Pauline de Valk uit.

"Het fonds voert een investeringsbeleid in lijn met de klimaatstrategie van de bank. Daarbij combineren we zowel maatschappelijk als financieel rendement. Met SIF doen we venture capital en private equity investeringen tussen de 2 en 30 miljoen euro in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan milieu en maatschappij. Bovendien zijn dat steeds ondernemingen met een bewezen bedrijfsmodel die klaar zijn voor de volgende groeifase.”

Definiëren van positieve impact

"Positieve impact is soms heel duidelijk", zegt Pauline. Ze haalt daarbij het voorbeeld aan van Ideematec, een Duits bedrijf actief in de zonne-energiesector. Andere keren kan het relatief zijn ten opzichte van de marktconcurrentie. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Fairphone, een bedrijf dat modulaire smartphones maakt van duurzame materialen.

Voor ABN AMRO investeert, voert het een grondig onderzoek naar de positieve impact van het bedrijf en de mogelijkheden om deze te optimaliseren. Er wordt ook een commerciële intake gedaan om bedrijven te identificeren die klaar zijn voor groei.

De voordelen van het Sustainable Impact Fund

Een bedrijf dat door het SIF wordt gefinancierd, kan verwachten dat ABN AMRO als aandeelhouder actief betrokken is, benadrukt Pauline.

“Dit gaat verder dan alleen financiële steun. Zo bieden we ook toegang tot een uitgebreid netwerk, in-house expertise en een uitgebreid netwerk van relevante partijen. Zo creëren we een win-winsituatie voor ons en het bedrijf.”

Voor wie is het Sustainable Impact Fund?

Elk bedrijf in Noordwest-Europa dat een positieve impact creëert op milieu of maatschappij komt in aanmerking voor het Sustainable Impact Fund, sluit Pauline af.

Wanneer de nodige onderzoeken een gunstig resultaat opleveren is fonds van ABN AMRO een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die de wereld duurzamer willen maken. De race naar een duurzame toekomst is in volle gang, en het SIF is klaar om de transitie te versnellen.

Wil jij jouw impact financieren met ondersteuning van ABN AMRO? Laat dan van je horen via onderstaand invulformulier of neem rechtstreeks contact op via deze pagina.

Lees ook:

ABN AMRO Private Banking België was partner van de Impact Week 2022

Sustainable Consultancy: jouw hefboom voor het realiseren van transities

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en ABN AMRO Private Banking

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • ABN AMRO Private Banking

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials