Slimme laadpalen voor elke kmo

Bedrijfsbeheer

Met de toename van de verkoop van elektrische en hybride wagens stijgt ook de nood aan laadpalen. Onder het motto ‘slimme oplaadpunten voor iedereen’ wil Breex Group de laadpalen voor elektrische voertuigen makkelijk toegankelijk maken voor bedrijven en hun medewerkers thuis.

Milieubewuste ondernemingen maken een prioriteit van duurzame mobiliteit, met een hogere vraag naar oplaadpunten tot gevolg. Maar naast de kostprijs van de investering blijkt de complexiteit ervan vaak een struikelblok. Vasco Marin en Valentino Aragona van Breex Group lichten toe: “Een laadinfrastructuur behelst diverse aspecten: gaande van de aannemer die de oprit of parking aanpakt, over de elektricien die de nodige apparatuur aanbrengt en de IT- professional die de software installeert. En uiteraard moet het geheel wordt gekeurd. We juichen toe dat bedrijven hun wagenpark groener willen maken maar een bedrijfsleider heeft wel wat anders te doen dan deze zaken te coördineren.”

Wetgeving laadpalen voor gebouwen en parkings

Vanaf 11 maart 2021 moeten sommige gebouwen en parkings waarvoor een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, laadpalen plaatsen. Het niet naleven ervan is een bouwmisdrijf. Maar ook voor bestaande gebouwen (die niet voor bewoning zijn bestemd) met meer dan 20 parkeerplaatsen is de nieuwe regelgeving van toepassing. Dit impliceert dat elke handelszaak of bedrijf met veel werknemers of bezoekers tegen uiterlijk 1 januari 2025 over twee laadpalen moet beschikken, ook al vragen ze tussen nu en dan geen omgevingsvergunning aan.

Groen en digitaal

BREEX Group is gestart zijn eigen bedrijfslocaties klaar te stomen voor de elektrische wagen. Vasco Marin: “Walk the talk’ dachten we toe we ons wagenpark wilden ‘vergroenen’. Maar we stootten op wat er allemaal bij dergelijke installatie komt kijken. Dit was voor ons het signaal om onze digitale expertise te bundelen en ook andere bedrijven te ondersteunen. Met BREEX Smartchargers bieden we een full-service pakket aan voor het opzetten van oplaadpunten. De wens van de Belgische regering om vanaf 2026 enkel volledig elektrische voertuigen fiscale aftrekbaarheid te verlenen, maakt dat we dit op het juiste moment opstarten.”

BREEX Group heeft vestigingen in Brussel, Lokeren, Waregem, Gent, Rotselaar en Kontich en stelt 110 mensen te werk.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials