Straatsburg

Zakelijke mogelijkheden, cultuur en culinaire verwennerij: Straatsburg heeft het allemaal

Als hoofdstad van de Franse regio Grand-Est en als zetel van de Europese Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens én het Europees Parlement is Straatsburg een populaire bestemming voor diplomatieke reizen en business trips. Maar deze Noord-Franse stad heeft nog veel te bieden. Plan je een zakenreis naar Straatsburg? Neem dan de trein, arriveer in het hartje van de stad en koppel hard werk aan ontspanning en culinair genot.

Bezienswaardigheden

Plan tijdens je zakenreis naar Straatsburg tussen en na de vergaderingen voldoende tijd in om te genieten van deze prachtige stad. Vergaap je aan de Straßburger Münster, de indrukwekkende, gotische kathedraal die je met een trap van 332 treden kan beklimmen. Op het uitkijkplatform heb je een uitzicht op het oude stadscentrum met zijn nauwe steegjes, het Europees parlement, de Rijnvlakte, de Vogezen en het Zwarte Woud.

Ontdek La Petite France, de idyllische wijk van het oude stadsgedeelte waar vroeger vissers, molenaars en leerlooiers woonden. Rust even uit in de ontelbare cafés en restaurants. Geniet van de zon op één van de vele terrassen.  Sta even stil bij Haus Kammerzell een prachtig vakwerkhuis dat zich in originele staat bevindt en tevens een uitstekend restaurant herbergt.

Activiteiten

Als zakentoerist heb natuurlijk een druk schema. Wil je toch zoveel mogelijk van de stad zien, kan je het hele jaar door een boottocht boeken die je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden brengt in iets meer dan een uur. Je ziet er 'La Petite France', de overdekte bruggen, het imposante fort van Vauban, het nieuwe stadsgedeelte, de Europawijk en de wijk uit de keizertijd.

Ben je op zoek naar activiteiten in het groen, neem dan een kijkje in het Orangerie-park, niet ver van de Europese wijk. In dit oudste park van de stad kan je wandelen, joggen, het dierenpark bezoeken en deelnemen aan talloze andere activiteiten. Je kan in het park bovendien de ooievaar, het symbool van de Elzas, het hele jaar door bewonderen.

Culinaire verwennerij

In Straatsburg wordt je verwend met stevige en kruidige en goed gevulde borden. In de vele typische restaurantjes, of Winstuben, van de Elzas vind je talloze vlees- en worspecialiteiten. Geniet na een drukke werkdag van lokale specialiteiten zuurkool met varkensschenkel en worst, stoofpot, uientaart of ganzenleverpastei. Spoel al dit lekkers door met een lichte, witte streekwijn.

Heb je een zakenreis gepland in Straatsburg, boek dan je treintickets via NMBS Internationaal. Vanuit Brussel duurt de reis slechts 3.34u. Je reist in alle comfort en zonder bagagebeperkingen tot in het centrum van de stad.

Contacteer NMBS internationaal voor meer info via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en NMBS Internationaal

Meer weten?

Logo NMBS Internationaal

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • NMBS Internationaal

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • FERRAO Consulting

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bekijk de socials