Voordeel zakenreizen via reisbureau

Waarom een reisbureau inschakelen voor zakenreizen?

Iedereen die internationaal zakendoet, reist heel wat af. Boek jij je zakenreizen zelf, of schakel je een partner in? Velen denken dat reizen boeken via een reisbureau duur is. Dat is onterecht, want een reisbureau biedt je heel wat meerwaarde.

“Eigenlijk is een reisbureau spotgoedkoop,” vertelt Jan Van Steen, general manager van Omnia Travel. “Zakenreizen is een heel specifieke materie waarbij veel kan foutlopen. Daarom is het handig samen te werken met een gespecialiseerde partner.” Volgens Jan Van Steen zijn er zes grote redenen waarom een reisbureau voordelig is voor je zakenreizen.

Minder zorgen en formaliteiten

Een reisbureau heeft specialisten in dienst die dag in, dag uit actief zijn op de reismarkt. In plaats van zelf oplossingen te zoeken en te vergelijken, heb je met een reisbureau als Omnia Travel een one-stop shop die je problemen voor jou oplost. Wil je bijvoorbeeld een ticket wijzigen of omboeken, dan vraag je dat simpelweg aan de reisagent in plaats van zelf aan een complexe procedure te beginnen. Omnia Travel heeft ook een team visa-specialisten die alle formaliteiten rond visa regelen voor klanten. Je reisbureau verzamelt bovendien alle kosten op één factuur, zodat je boekhouding niet talloze tickets en hotelrekeningen hoeft te verwerken.

Eén aanspreekpunt

Bij reizen kan veel foutlopen: stakingen van bagageafhandelaars, luchtverkeersleiders of luchtvaartmaatschappijen, vertragingen, gemiste vluchten of aansluitingen, geschrapte vluchten, overboekte hotels … In zulke gevallen is het vaak moeilijk om via een callcenter iemand vast te krijgen die je kan helpen. De reisspecialisten bij Omnia Travel zijn je aanspreekpunt gedurende het hele traject, van de boeking totdat je weer thuis bent.

Besparen op je reisbudget

Tarieven vergelijken op websites kost je veel tijd. Reisagenten weten wat de goedkoopste tarieven zijn en kunnen je tips geven om te besparen. Omnia Travel geeft je regelmatig een overzicht van alle gemaakte reiskosten. Zo krijg je een beter beeld op wat de grootste kostenposten zijn en weet je hoe je je reisbudget nog slimmer kunt inzetten. Wanneer je samenwerkt met een reisbureau, bespaar je sowieso kosten. “De fee die je aan het reisbureau betaalt, bedraagt minder dan 5% van je totale reiskosten. In verhouding krijg je daarvoor heel wat meerwaarde. We kunnen je lagere tarieven aanbieden, zodat je goedkoper boekt via ons dan wanneer je zelf boekt.”

Duty of Care

Jouw veiligheid en die van je personeel is ongelooflijk belangrijk. Wanneer mensen zelf hun reis boeken, heb je niet altijd een overzicht van wie waar zit. Omnia Travel houdt lijsten met al die gegevens bij en heeft een eigen crisiscel die in actie schiet om mensen te verwittigen bij rampen of aanslagen.

Persoonlijke dienstverlening

De reisspecialisten bij Omnia Travel volgen je als klant op en presenteren je elk jaar een verslag met cijfers over je reiskosten. Ze onderhandelen met luchtvaartmaatschappijen om je voordeligere tarieven te bieden. Ze geven je ook nuttige info, zoals wat het beste moment is om tickets te boeken of tips om je reisbudget te beheren. Bij problemen heb je bovendien één aanspreekpunt en moet je niet langs een callcenter passeren. “Onze klanten appreciëren die persoonlijke dienstverlening,” vertelt Jan Van Steen.

Krachtige en gebruiksvriendelijke online booking tool

Aan de hand van het platform Lucy biedt Omnia Travel je de mogelijkheid om zelf snel trips te boeken. Anders dan bij andere tools blijf je rekenen op de uitstekende persoonlijke service.

Lees ook: Lucy, een krachtige online tool om al je reizen te boeken

In elke stap van het proces kun je de hulp van een reisspecialist inroepen. Zo geeft Omnia Travel je de keuze tussen online en offline. “Een ticketje naar bijvoorbeeld Barcelona boek je zelf makkelijk online, terwijl je voor een complexe reis met tussenstops een beroep kunt doen op een reisspecialist,” legt Jan Van Steen uit.

Naar waar reis jij volgende keer? Met de hulp van een reisspecialist als Omnia Travel raak je zorgeloos op je bestemming, zodat jij je volledig kunt concentreren op waar het écht toe doet.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Omnia Travel

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Omnia Travel

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials