LINDNER_Leaderboard.gif
Naar het werk met de fiets

Bakfietsen en goede doelen: Training Center zet in op duurzaamheid

Partner

Duurzaam ondernemen is als bedrijf zorg dragen voor het milieu en de sociale context. Training Center en moederbedrijf OCB nemen dit ter harte met heel wat duurzame initiatieven. Voorbeelden zijn het groene mobiliteitsbeleid van OCB en de ondersteuning van een selectie van goede doelen.

Naar het werk met de fiets: meer beweging, minder stress

Hoe weinig CO2 een auto ook uitstoot: een fiets is inzake woon-werkverkeer hoe dan ook de meest duurzame oplossing. Niet alleen zijn er de ecologische voordelen, een werknemer krijgt ook extra lichaamsbeweging én heeft minder stress. Met die duurzame beweegredenen bood OCB een elektrische fiets aan aan alle administratieve medewerkers die werken in de hoofdzetel te Kontich. Meer dan de helft van het OCB-personeel koos ervoor om een elektrische fiets te gebruiken. OCB zorgde ook voor de veiligheid van de werknemers door voor een fietsuitrusting met helm en fluo vestje te zorgen alsook voor regenkledij.  

Technische inspecteurs op de elektrische bakfiets

Niet alleen voor woon-werkverkeer gaat OCB voor een duurzame oplossing. Technische inspecteurs gebruiken meer en meer een elektrische bakfiets om hun keuringen uit te voeren. Dit is vooral van toepassing in stedelijke gebieden. Voorheen stonden de inspecteurs wekelijks meerdere uren met hun wagen in de file, wat allesbehalve milieuvriendelijk was. Daarom opteert OCB voor een elektrische bakfiets voor keuringen waar weinig werkmateriaal voor nodig is. Naast het ecologische voordeel is er ook een operationele efficiëntie: inspecteurs verliezen minder tijd onderweg en kunnen meer keuringen uitvoeren.

Kom Op Tegen Kanker, The Special Olympics en De Warmste Week

TC_Kom op tegen kanker

Naast het inzetten op groene mobiliteit ondersteunen OCB en Training Center ook diverse goede doelen. Suggesties om goede doelen te sponsoren komen van de medewerkers, waarna OCB op een brede manier naar de mogelijkheden kijkt. Zo is financiële sponsoring een oplossing, maar regelmatig worden ook evenementkeuringen als return aangeboden. Dat komt handig van pas bij de vele benefiet- en andere liefdadigheidsevenementen die georganiseerd worden. Onder andere Kom Op Tegen Kanker, The Special Olympics en De Warmste Week worden gesteund door OCB en Traning Center.

Opleidingscentrum Training Center – member of OCB - specialiseert zich in veiligheidsopleidingen. Neem contact op met de mensen van Training Center via het invulformulier hieronder!

Meer lezen

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

  • Training Center
    Koningin Astridlaan 60
    2550 Kontich
  • +32 (0)800 13 890

Ook interessant

Interessante bedrijven