Frank Erkens is de nieuwe Director Group-f Cleaning & Facility

Facility

Frank Erkens vervoegt schoonmaakbedrijf Group-f als directeur van de Cleaning en Facility afdeling. De voormalige Business Unit Director van CBRE Global Workplace Solutions is er verantwoordelijk voor de hotelschoonmaak en de professionele schoonmaak van kantoren. (foto: zaakvoerder Frank Hechtermans en Frank Erkens, directeur Cleaning & Facility, rechts op de foto)

Voor Frank Erkens is Group-f het ‘meest innoverende cleaning & facility bedrijf in de Belgische schoonmaakmarkt dat rekening houdt met de nieuwe realiteit van vandaag’. “Group-f bouwde een uitzonderlijke expertise op in moeilijke schoonmaakniches zoals hotels, luchtvaart en dienstencheques, en gebruikt deze kennis nu met succes in de kantorenschoonmaak en de zorgsector.”

Hospitality en kwaliteit in kantorenschoonmaak

Group-f Holding met hoofdzetel in Kontich heeft met ruim 2.500 personeelsleden in dienst een omzet van 65 miljoen euro. Als een sterke speler in de hotelsector wil het bedrijf ook een ronkende referentie worden van de schoonmaak in kantoren en de zorgsector.

Kantoren schoonmaken gebeurt bij Group-f Cleaning & Facility altijd door een professioneel team. De hospitality, kwaliteit, flexibiliteit en omkaderende facilitaire diensten die ons kenmerken in de hotelschoonmaak maken ons nu ook onderscheidend in de schoonmaak van kantoren. Het zit nu eenmaal in het DNA van Group-f.”

Nieuwe realiteit in kantoren

Frank Erkens: “Door de coronapandemie wordt er nog meer gefocust op het goed en hygiënisch schoonmaken van kantoren en werkplekken. Daarbij komt: door de pandemie zijn thuiswerken en flexplekken op kantoren een nieuwe realiteit, wat maakt dat de bezettingsgraad zeer variabel kan zijn en bijgevolg dus ook de schoonmaakinspanning.

Flexplekken moeten er bovendien op elk moment pico bello uitzien, net zoals een hotelkamer. Zo zorg je er als schoonmaker mee voor dat de medewerkers van je opdrachtgever graag naar kantoor komen. Dit alles vraagt een innoverende aanpak en hierin is Group-f toonaangevend.”

People manager en laag verloop

Frank Erkens omschrijft zichzelf als een people manager met respect voor de medewerkers. “Waar ik vooral op inzet, is ervoor te zorgen dat onze personeelsleden graag werken bij Group-f en dat ze er ook met plezier blijven werken. Zij zijn de echte ambassadeurs en de bouwstenen van een bedrijf.

Dit bedrijf investeert in training, opleiding en begeleiding, dat resulteert in lage verloopcijfers. Enkel met een vaste personeelsbasis kan je continu kwaliteit leveren: dit is de rode draad in dit bedrijf en die wil ik graag mee uitbouwen.”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials