lindner banner set 2 v2 120.jpg
Opleidingen heftoestellen bij Training Center

Leer veilig werken met heftoestellen bij Training Center

Partner

Werken jij of je medewerkers met heftoestellen als een heftruck, hoogwerker of verreiker? Dan is het van het grootste belang dat ze er veilig mee omgaan. Zo vermijden ze ongelukken en schade aan zichzelf, hun medewerkers, je installaties en je materiaal of voorraden. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus ga goed opgeleid op pad met een heftoestel.

Opleidingen op basis van jarenlange ervaring

OCB, het moederbedrijf van Training Center, voert als keuringsorganisme al jarenlang allerhande controles van heftoestellen, behandelingstoestellen en arbeidsmiddelen uit. De keurders hebben dus de nodige ervaring met heftoestellen en delen nu hun kennis met bedrijven die dagelijks intensief met die toestellen werken. Training Center geeft de opleidingen heftoestellen steeds op je bedrijf met jouw machines. Zo is het een optimaal leermoment.

Veilig werken is het doel

Een opleiding heftruck, hoogwerker, verreiker, vorklift, schaarlift, rolbrug of stapelaar (transpalet) bij Training Center heeft als grootste doel om veilig te leren werken met de machine. 

Kunnen rijden met een heftoestel is één ding. Nog belangrijker is het om de veiligheidsvoorschriften van de machine te kennen en vertrouwd te zijn met de werking ervan. Tijdens een opleiding heftruck, bijvoorbeeld, willen wij de bedienaar van de heftruck vertrouwd maken met de eigenschappen van het besturen van een heftruck. We geven ook alle nodige informatie om veilig en vakbekwaam met deze heftruck te werken. Hetzelfde systeem wordt toegepast bij een opleiding hoogwerker, een opleiding verreiker en alle andere opleidingen heftoestellen.

Theoretische en praktische training

Een opleiding heftoestellen bestaat uit een deel theorie en een praktisch gedeelte. De opleiding vindt altijd plaats op je bedrijf met jouw toestellen. Zo is de opleiding helemaal aangepast aan de specifieke situatie en de machines in je bedrijf. Medewerking tijdens de opleiding heftoestellen vinden wij heel belangrijk, daarom voorzien we steeds tijd voor vragen van de cursisten

Theorie heftoestellen

Eerst en vooral worden er tijdens de opleiding heftruck, hoogwerker, verreiker, vorklift, schaarlift, rolbrug, autolaadkraan en transpalet de wettelijke verplichtingen uitgelegd. In dit deel over technische kennis nemen we ook een aantal basisbegrippen en voorschriften voor dagelijkse inspectie onder de loep.

In een theoretische opleiding heftruck en andere heftoestellen ligt de nadruk op gebruiks- en veiligheidsvoorschriften om situaties tijdens het dagelijkse werk juist te kunnen beoordelen en de machine feilloos te bedienen. We bespreken tijdens de opleiding heftoestellen grondig wat wel en wat niet mag.

Praktijk heftoestellen

Tijdens dit gedeelte worden de basisvaardigheden van de machines bijgebracht. We wijzen op de beperkingen en de gevaren van de machine. De opleiding heftoestellen gebeurt in groepen van vijf personen, met hun eigen machines. Als we bijvoorbeeld een opleiding hoogwerker in je bedrijf geven, zullen we het praktische gedeelte uitvoeren met jouw hoogtewerker in jouw werkomgeving. De duur van de opleiding heftoestellen verschilt van machine tot machine.

Certificaat

Na het succesvol beëindigen van een cursus heftoestellen, krijgen alle cursisten een certificaat van de gevolgde opleiding. Dit certificaat blijft onbeperkt geldig voor zover de werkomstandigheden niet wijzigen en conform de Wet op het Welzijn.

Wil je ervoor zorgen dat ook jouw medewerkers op een veilige manier en zonder ongelukken door je bedrijf rijden met hun heftrucks of andere machines? Nodig dan Training Center uit om bij jou een opleiding heftoestellen te verzorgen. Stel je vraag via de website of via het formulier hieronder.

Lees ook:

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

  • Training Center
    Koningin Astridlaan 60
    2550 Kontich
  • +32 (0)800 13 890

Ook interessant

Interessante bedrijven