LINDNER_Leaderboard.gif

Technische vraag tot projectondersteuning: de specialisten bij Cebeo staan je bij

Partner

Cebeo bedient een brede waaier aan klanten die in diverse sectoren werken: residentieel, tertiair en industrie. Om je over elk product en voor elk project het juiste advies te geven, beschikt de distributeur over een uitgebreid team van technisch geschoolde medewerkers, elk met hun eigen specialisatie. Cebeo onderscheidt verschillende niveaus in zijn technische ondersteuning, zodat het advies optimaal afgestemd is op de nood en de vraag van de klant.

Productadvies in de filialen

“Op een eerste niveau hebben we medewerkers die in de filialen zelf werken en ter plaatse advies en producttechnische ondersteuning geven”, legt Regiomanager Patrick Delbaere uit. “Wanneer iemand met een vraag over een bepaald product komt, zal de medewerker daarop een antwoord geven en het juiste product vinden. Daarvoor is een bepaalde technische competentie nodig. Je hebt productiekennis nodig en je moet mee zijn.”

Specialisten zoeken mee oplossingen

Vragen van klanten kunnen ook dieper gaan. Een installateur kan weten wat hij nodig heeft, maar zich afvragen hoe hij tot het beste resultaat komt, waarmee hij rekening moet houden … “In dat geval is een klant op zoek naar een oplossing, eerder dan een product. Daarvoor hebben we interne en externe gespecialiseerde medewerkers die samen met de klant nadenken en voor een stuk mee een oplossing uitwerken. Daarvoor is een andere vorm van competentie nodig.”

Competentiecenters: ondersteuning voor je project

Als klant van Cebeo kun je ook een van de competentiecenters inschakelen die gespecialiseerd zijn in een bepaalde techniek en je helpen om een volledig project uit te werken. “Als je bijvoorbeeld de vraag krijgt om een kantoorgebouw te verlichten, kijken de specialisten niet naar welke armaturen je nodig hebt, maar naar de nood van de klant, de functie van de ruimte … Eventueel gaan ze zelfs mee op plaatsbezoek. Daarvoor heb je mensen nodig met sterke competenties op het vlak van verlichting. Tegelijk speelt het commerciële aspect: ze moeten een project kunnen opvolgen en meedenken met de klant. Ze berekenen de nodige lichtsterktes en kleurtemperaturen, stellen een lichtplan op en vertalen dat vervolgens in een sterk commercieel voorstel, waarbij ze bijvoorbeeld de ROI voor de klant of het besparingspotentieel van leds berekenen. Naast verlichting bieden we dit soort ondersteuning ook op andere vlakken, zoals HVAC of automatisering.”

Bij Cebeo heb je dus niet alleen contact met verkopers, maar ook met medewerkers met diverse technische competenties. De adviseurs geven merkonafhankelijk advies om je steeds de best geschikte oplossing voor te stellen, maar geven uiteraard ook advies rond het merk waar je als klant mee werkt. “Vanuit onze partnerships kunnen we bovendien ook experts bij de fabrikanten inschakelen”, voegt Patrick toe. Kortom, of je nu snel iets wil weten over een product of een met een complexe vraag rond een project zit, Cebeo heeft de expertise in huis om je het juiste antwoord te geven.

Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer weten?

Cebeo

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven