LINDNER_Leaderboard.gif

Vind de juiste ergonomische bureaustoel voor jouw medewerkers

Een bureaustoel is niet zomaar een stoel. Specialisten weten dat een ergonomische bureaustoel belangrijk is voor het welzijn op de werkplek en voor de gezondheid. In dit artikel tonen we welke stoelen er beschikbaar zijn. Daarnaast leggen we uit hoe ze werken en hoe jij de perfecte stoel vindt voor jou en jouw medewerkers.

Kantoormedewerkers moeten bewegen

Onderzoek toont aan dat 1 op de 8 kantoormedewerkers meer dan 8.5 uur zittend doorbrengt tijdens normale werkdag. Bovendien zit 40% tussen twee en een half en vijf uur stil gedurende de dag.

Nochtans zijn de negatieve gevolgen van dit lange zitten al langer gekend. Hoofdpijn, concentratieproblemen, spierspanning, problemen met de bloedsomloop en cardiovasculaire klachten. Bovendien veroorzaken deze problemen jaarlijks talloze uren ziekteverzuim en economische schade aan bedrijven. Ons lichaam is simpelweg niet ontworpen om zo lang stil te zitten

De standaardoplossing bestaat erin om mensen aan te moedigen om zo vaak mogelijk hun zitplaats te verlaten. Dit is in veel functies echter niet haalbaar. Maar wat kan je dan wel ondernemen? Een ergonomische bureaustoel is al een belangrijke, eerste stap.

Wat is een goede, ergonomische bureaustoel?

Een goede, ergonomische bureaustoel is ook comfortabel, gebruiksvriendelijk, duurzaam en goed ontworpen. Volgens fabrikant Kinnarps ondersteunt een goed ontworpen stoel de natuurlijke S-vorm van de ruggengraat tijdens het zitten, zodat de juiste houding behouden blijft. In het gamma van Kinnarps vind je stoelen die beweging ondersteunen en stoelen die beweging stimuleren.

Recensie Claro bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel die beweging ondersteunt

Een ergonomische bureaustoel die beweging ondersteunt, is ontworpen om de ruggengraat in zijn natuurlijke vorm te houden, zowel bij het rechtop zitten als bij het achterover leunen. De beweging van de zitting en rugleuning verlopen synchroon en meer beheerst. In het aanbod van Kinnarps vind je verschillende varianten. Sommige stoelen bieden extra functies, zoals actieve bekkenondersteuning en automatische gewichtsaanpassing.

Beweging stimuleren

Bij een ergonomische bureaustoel die beweging stimuleert, bewegen de zitting en rugleuning onafhankelijk van elkaar. Ze hebben een breed voorwaarts neigmechanisme en een grote open zithoek, wat beweging stimuleert.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de FreeFloat- en FreeMotion-functionaliteit. Deze functies ondersteunen het actief zitten in verschillende posities. Ze stimuleren ook aanpassingen in de plaatsing van de voeten. Dit activeert de bloedsomloop. Een opmerkelijk voordeel van FreeMotion zijn de permanente microbewegingen die het zitvlak maakt. Zo blijft de gebruiker nooit in een vaste positie zitten.

Kies jouw ergonomische bureaustoel

In deze twee categorieën is er ruimte voor aanpassing op maat. Dit betekent dat je een ergonomische bureaustoel kan vinden die perfect bij jou past. Welke stoel dit is, hangt af van het ontwerp en de functionaliteit ervan.

Een bepalende factor is het gebruik van de ergonomische bureaustoel. Maken verschillende medewerkers er gebruik van of heeft elke collega zijn eigen stoel? Hoe wordt de stoel gebruikt? Welke functies zijn belangrijk op jouw werkplek? Wanneer je deze hebt geïdentificeerd, is het gemakkelijker een beslissing te nemen en de stoel te vinden die jouw lichaam en dat van je medewerkers activeert en jullie werkefficiëntie verhoogt.

Wil jij gezond werken met een ergonomische bureaustoel van Kinnarps? Neem dan meteen contact op via onderstaand formulier.

Lees ook:

ZAFA interieurstudio realiseert unieke kantoorinrichting voor Ausy in samenwerking met Kinnarps

De toekomst van het kantoor volgens Kinnarps

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Kinnarps BeLux

Meer weten?

Kinnarps

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Kinnarps BeLux

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials