Welke vloerreinigingsoplossingen biedt Kärcher?

Facility

Naast hogedrukreinigers bouwde Kärcher ook heel wat expertise op in vloerreinigingsoplossingen. Het merk verdeelt veegmachines, stofzuigers, tapijtreinigers, schrobzuigers en de bijhorende reinigingsmiddelen. De technische knowhow in dit domein is belangrijk om te kunnen adviseren welke oplossing het meest geschikt is voor jouw kmo.

De innovatieve oplossingen van Kärcher reinigen elke vloer door en door. Of zoals de campagneslogan luidt: ‘bring the wow to your floor’. De specialisten komen langs bij jouw onderneming. Ze bekijken de activiteiten, de interne mobiliteit, de vloeroppervlakte, de materialen, de veiligheidsrisico’s enz. Het doel? De juiste machine en producten inzetten voor de juiste toepassing. Efficiënt en met oog voor het beschikbare budget. Dit zijn de voornaamste technieken in een notendop.


Welke veegtechnieken bestaan er?1.
Het stoffer & blik-principe

Bij machines op basis van dit principe draait de borstel in de tegenovergestelde richting van de rijrichting van de machine. De borstel ‘duwt’ het vuil als het ware naar voor in de afvalcontainer. De lagere draaisnelheid veroorzaakt vrijwel geen opwaaiend stof en minder borstelslijtage. Kärcher past dit principe toe in zijn handgeleide veeg-/veegzuigmachines en industriële veegzuigmachine. Het leent zich ideaal voor omgevingen met omvangrijke en zware vervuiling en fijn stof.2.
Het overgooiprincipe

De walk-behind veegmachines en zitveegmachines van Kärcher verzamelen het vuil tegen de rijrichting in, waarna de hoofdbezem het in de achterste vuilcontainer gooit. Met behulp van een grofvuilklep vang je ook eenvoudig grof vuil op. De container kan tot 100% gevuld worden. Het werpprincipe leent zich in de eerste plaats voor grof en licht vuil.

Hoe werkt een schrob-zuigmachine?


1.
Schrob-zuigmachine met rolborstelkop

Dankzij de hoge borstelsnelheden en de hogere aandrukkracht per cm², zijn machines uitgerust met een rolborstelkop bijzonder geschikt voor uitgebreide dieptereiniging van gestructureerde en sterk vervuilde vloeren. De tegengesteld draaiende rollen, die de deeltjes absorberen en afvoeren naar de grofvuilcontainer, maken voorvegen van grof vuil overbodig.2.
Schrob-/zuigmachine met discborstelkoppen

Deze vloerreinigingsmachines kan je inzetten voor onderhoudsreiniging en lichte vervuiling, in het bijzonder voor gladde vloeren en geluidsgevoelige ruimtes. Je treft ze dan ook vaak aan in ziekenhuizen, hotels en restaurants.

Wat is het belang van het juiste reinigingsmiddel?

Kärcher ontwikkelt zowel de machines als de reinigingsmiddelen. De twee zijn perfect op elkaar afgestemd en versterken elkaars werking. Zo onderscheiden de FloorPro-detergenten zich door een hoog rendement. Met andere woorden: sneller, comfortabeler en met minder kracht werken voor een optimaal resultaat. De machines én de vloeren zijn optimaal beschermd en het verbruik van detergenten blijft beperkt.

Kärcher reikt innovatieve oplossingen aan voor de vloerreiniging in elke kmo, in elke sector. Meer weten over onze producten en service? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten of via mail: professional.be@karcher.com

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials