Ook zonder de auto bereikbaar zijn: een ‘must’ voor de toekomst

Sponsored

Fileleed negeren kan nefaste gevolgen hebben voor ondernemingen

Terwijl de Belgische wegen overspoeld worden met bedrijfswagens en het fileleed almaar toeneemt, maken vooruitstrevende ondernemingen de omgekeerde beweging. In centrumsteden zoals Antwerpen ben je als bedrijf maar best ook op andere manieren dan met de auto vlot bereikbaar: voor ondernemingen meer en meer een must om jonge werknemers te kunnen blijven aantrekken.

Een stapje voor op de concurrentie

Ondernemingen die rekening houden met nabijheid van openbaar vervoer, de fietsinfrastructuur en de soms wisselende mobiliteitsbehoeften van zijn medewerkers, hebben ongetwijfeld een stapje voor op de concurrentie naar de toekomst toe. Rond Antwerpen (hoofdstad van de files) bijvoorbeeld zal het verkeer de komende 7 jaar alleen nog maar toenemen door de werken aan de Oosterweelverbinding: wie daar blind voor blijft, zal het moeilijker krijgen om nog jonge werknemers aan te trekken. Ook op andere manieren dan met de auto vlot bereikbaar zijn, wordt met de dag belangrijker.

Voortrekkers geven werknemers de keuze

Het innovatieve accountancybedrijf Vandelanotte is zich hiervan goed bewust en trekt volop de kaart van de bereikbaarheid zonder de wagen. Zo stippelen ze voor hun werknemers verschillende individuele alternatieve routes uit, van woonplaats tot werkplaats. Tijdens een periode van een maand krijgen medewerkers dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om de verschillende routes uit te testen. Vervolgens kunnen ze kiezen hoe ze naar het nieuwe kantoor zullen komen: met de (elektrische) fiets, plooifietsen, bus-, tram- of trein. Keuzes kunnen zelfs worden aangepast al naargelang het seizoen.

Verhuizen voor betere bereikbaarheid

Voor een betere ‘alternatieve’ bereikbaarheid verhuisde de Antwerpse vestiging van Vandelanotte recent naar nieuwe kantoren in het bedrijvenpark The Link aan de Posthofbrug 6/4 in Antwerpen. De nieuwe locatie werd gekozen in functie van meervoudige bereikbaarheid en de mobiliteitsbehoeften van het personeel.

(foto’s: Vincent Callot)

Meer weten?

Contactinformatie

  • Vandelanotte
    Posthofbrug 6/4
    2600 Berchem
  • +32 3 320 97 97

Ook interessant

Interessante bedrijven