banner-horitzontal.jpg

Al je vrachtwagens veilig de weg op met de spiegelafstelplaats van TVM

Het verkeer wordt steeds drukker en dus neemt het risico op aanrijdingen met andere weggebruikers toe. Ongevallen met vrachtwagens zijn vaak het gevolg van slecht afgestelde spiegels. Soms zijn chauffeurs zich ook niet bewust dat hun spiegels verkeerd staan afgesteld. Dan kan een spiegelafstelplaats helpen. De spiegelafstelplaats van TVM Belgium is een meerwaarde voor chauffeurs omdat het de dode hoek van vrachtwagens zo klein mogelijk maakt en zo zwakkere weggebruikers meer bescherming biedt.

De Rijke Group en TVM kiezen resoluut voor preventie

De Rijke Group, een toonaangevende, Nederlandse logistieke dienstverlener met een vestiging in Antwerpen, werkt elke dag aan een veiliger verkeer. Daarbij kiest het bedrijf, dat 1.300 mensen tewerkstelt in 7 landen, resoluut voor opleiding en preventie.

Edith Benner, Insurance, Claims & Operational Risk Manager bij De Rijke Group, verantwoordelijk voor Noord-Europa, België en Nederland licht toe:

“Als logistiek dienstverlener halen wij natuurlijk een groot deel van onze omzet uit wegtransport. Daar zijn onmiskenbaar risico’s mee verbonden. Vanuit mijn functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor de claims, maar ook voor het reduceren van de risico’s, waardoor ongevallen worden beperkt. In beide gevallen werken wij samen met TVM. TVM verzekert onze voertuigen en eventuele schade aan derden, maar zij leiden ook, samen met De Rijke Group, onze chauffeurs in Nederland en België op. Het is in ieders belang om toekomstige schade zoveel mogelijk uit te sluiten.”

Spiegelafstelling is belangrijk voor alle vrachtwagenchauffeurs

In deze opleidingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Een deel hiervan is gericht op bewustwording. Zo worden de chauffeurs onder andere attent gemaakt op de risico’s die verbonden zijn aan telefoongebruik tijdens het rijden, maar ook op een goede spiegelafstelling.

Edith Benner: “Samen met TVM zorgen we ervoor dat onze chauffeurs hun spiegelafstelling perfect onder de knie hebben. Met een goede spiegelafstelling kunnen de meest ernstige ongelukken met fietsers en andere zwakke weggebruikers worden voorkomen. Daarom is dit een belangrijk onderdeel van de opleiding, waaraan al onze chauffeurs moeten voldoen.”

De spiegelafstelplaats van TVM uitgelegd

Het principe van de spiegelafstelplaats van TVM is eenvoudig maar bijzonder effectief. Op het terrein staan de lijnen uitgetekend die de chauffeur vanuit zijn cabine met al zijn spiegels moet zien, als zijn spiegels juist zijn afgesteld.

Tijdens de opleiding rijdt de bestuurder met zijn voertuig tussen de opstellingslijnen door en stopt hij wanneer hij zich precies naast de ooglijn bevindt. Vanuit dat punt moet hij met zijn spiegels alle lijnen van de verschillende genummerde vakken kunnen zien. Als dit het geval is, staan de spiegels correct afgesteld en kan de chauffeur veilig de weg op.

De Rijke Group en TVM Belgium: een samenwerking waar iedereen beter van wordt

Volgens Edith Benner zijn de opleidingen die De Rijke en TVM Belgium organiseren een groot succes. De chauffeurs worden dan ook op een professionele wijze begeleid door echte vakmensen.

Edith Benner: “Onze chauffeurs zijn bijzonder enthousiast over de opleiding. Ze kunnen er hun stiel perfectioneren en ze doen dit onder begeleiding van mensen die zelf jaren ervaring hebben en hun vaktaal spreken. Bovendien biedt TVM Belgium de opleidingen aan in verschillende talen.

Dit is ook de sterkte van TVM. Als logistiek dienstverlener is dit een enorme meerwaarde.”

Ben jij ook op zoek naar een verzekeraar met ervaring in de transportsector? Dan is TVM Belgium jouw geschikte partner voor onderweg.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en TVM Belgium

Meer weten?

TVM Belgium

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • TVM Belgium

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials