banner-horitzontal.jpg

Card Advance biedt krediet voor e-commerce

Belgische bedrijven die digitaliseren worden vaak geconfronteerd met een gebrek aan kredieten. Onder impuls van de coronacrisis breidt het Turnhoutse Card Advance zijn dienstverlening uit naar online handel. Het bedrijf biedt nu ook krediet voor e-commerce. Zo komt het tegemoet aan de financieringsbehoeften van online handelaren.

Van voorschot op kaartbetalingen naar krediet voor e-commerce

Card Advance werkt eenvoudig: handelaren krijgen een krediet op basis van de omzet die ze met elektronische betalingen maken. Het bedrijf int rechtstreeks een percentage van de bancontactbetalingen tot het krediet is afgelost. Omwille van de grote vraag biedt nu ook krediet voor e-commerce. De aflossing verloopt via online betalingen.

“Omwille van Covid-19 is het voor kleinere e-commerce ondernemers niet evident om snel een krediet te krijgen van banken, terwijl ze net nu moeten investeren in digitalisering”, zegt country manager Sandra Smet.

“We krijgen de laatste maanden veel aanvragen van webshops, daarom breiden we nu uit naar de online handel. De ambitie is om dit jaar 50 webshops van krediet te voorzien.”


Kredieten tussen de 2.000 en 50.000 euro

Card Advance baseert zich op de historiek van inkomsten uit kaartbetalingen en bepaalt op basis daarvan het toe te kennen voorschot tussen de 2.000 en 50. 000 euro.

Door de eenvoud van het systeem, krijgt de klant het krediet al na een paar dagen. De handelaar betaalt het voorschot gedurende zes tot twaalf maanden dagelijks af, volgens een afgesproken percentage van de inkomsten uit online betalingen.

De looptijd van het krediet voor e-commerce is dus omzetafhankelijk: hoe meer kaartbetalingen, hoe sneller het krediet wordt afgelost. Als er sneller wordt afgelost dan afgesproken, krijgt de klant zelfs een bonus.

Splitsing van kaartbetalingen: flexibel en omzetafhankelijk

De aflossing van het krediet voor e-commerce verloopt door een splitsing van de verwerking van de online betalingen. Het grootste gedeelte gaat naar de ondernemer en een klein percentage geldt als terugbetaling van het voorschot.

Het systeem werkt met een éénmalige premie. De ondernemer betaalt deze premie gedurende de looptijd van het krediet. Bovendien brengt Card Advance geen extra dossierkosten in rekening.

Card Advance werkt met alle mogelijke betaalschema’s (Bancontact, Maestro, MasterCard, VISA…) en met alle gangbare PSP’s.

Voor elke handelaar een krediet voor e-commerce

Card Advance voor e-commerce richt zich op alle online sectoren.

“De meeste handelaars gebruiken kredieten voor het aankopen van voorraden, maar sinds Covid-19 krijgen we meer en meer vragen naar financiering om de fysieke shop aan te vullen met een online platform”, stelt Sandra Smet.

Zaakvoerder Filip Meeus van Antwerp Bowling is enthousiast over het nieuwe aanbod van Card Advance. “In deze crisis kan je niet bij de pakken blijven zitten. Daarom breiden we steeds uit. Zo lanceerden we een online en offline outletshop voor vrijetijds- en racekleding van het accessoiremerk Sparco. Daarnaast investeerden we ook in een private karaoke room waar je sessies online betaalt. Van iedere betaling gaat een procentueel gedeelte naar de aflossing van het krediet. Zo houden we meer dan genoeg middelen over voor onze andere kosten."

Heb jij vragen over een krediet voor e-commerce van Card Advance? Stel ze dan meteen via onderstaand formulier.

Lees ook:

“Snel en soepel”, zo omschrijft restaurant Bento San een microkrediet via Card Advance.

Card Advance zorgt voor financiële ademruimte bij fietsenspeciaalzaak Olcay Belgium

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Card Advance

Meer weten?

Card Advance

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Card Advance

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials