banner-horitzontal.jpg

Fiscale optimalisatie voor een hogere waardering van jouw bedrijf

Bij een bedrijfsovername komt heel wat kijken. Voor doelgericht advies bij de overname van een bedrijf en het strategisch onderhandelen dat hiermee gepaard gaat, kan je rekenen op de expertise van Dealmakers.

Bedrijf verkopen na een fiscale optimalisatie

Fiscale optimalisatie binnen kmo-management is een vak apart, zeker wanneer er een overname in zicht is. Hoe en wanneer jouw bedrijf verkopen, zijn beslissingen met verstrekkende gevolgen. Wat zijn de gevolgen voor het personeel? Waarop moet je letten? Wat is de beste timing om jouw zaak te koop aan te bieden?
Dealmakers staat je graag bij als adviesbureau bij de onderhandelingen van een bedrijfsovername.

De grootste meerwaarde dankzij een fiscale optimalisatie

Om een correcte waardebepaling van je bedrijf te berekenen, nemen we niet enkel de klassieke elementen in rekening. Ook het fiscale plaatje oefent een belangrijke invloed uit op de uiteindelijke marktwaarde van een onderneming. Wanneer je overweegt jouw bedrijf te verkopen, is het dan ook essentieel om de ideale structuur op te zetten. Dankzij deze fiscale optimalisatie genereer je de grootste meerwaarde.

An Lettens, Partner Tax & Legal Services bij Moore Belgium, verduidelijkt: “Vaak is er een fiscaal kostenplaatje verbonden aan de transactie, of aan de manier waarop de bedrijfsovername gefinancierd wordt. Die wordt meestal verrekend in de prijs.
Een meerwaarde op aandelen is in België onderworpen aan een belasting van 33 procent, plus nog eens gemeentetaksen. Wanneer je echter de aandelen verkoopt binnen het kader van een normaal bekeer van uw privévermogen, geldt deze regel echter niet. Voor de overname van een bedrijf geldt dan ook meestal dat de meerwaarde op aandelen vrijgesteld is van die belasting.”

Win financieel advies in om een claim achteraf te vermijden

Wat fiscaal interessant is voor jou als verkoper, is dat niet altijd voor de koper - noch andersom. Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan, is het aangeraden om vooraf grondig een verstandige strategie te bepalen en een structuur op te zetten die tot de beste deal zal leiden. Vaak loopt deze werkwijze over van de tegenstrijdigheden.

An licht toe met een voorbeeld: “Stel dat je onderneming 2 miljoen euro waard is, mede omdat er 1 miljoen cash geld in de vennootschap zit. De koper zou kunnen redeneren: haal gewoon die 1 miljoen eruit, dan moet ik maar de helft financieren. Als verkoper denk je echter: als ik dat miljoen via een dividend uitkeer, moet ik 30 procent roerende voorheffing betalen. Wanneer ik de cash mee verkoop, kan ik echter een belastingvrije meerwaarde realiseren op mijn aandelen.”

Fiscale optimalisatie in ieders voordeel

U leest het: jouw deal fiscaal optimaliseren is de boodschap. In bovenstaand geval is het voor koper en verkoper aangewezen om af te spreken deze gelden in de vennootschap te laten en de belastingbesparing te delen. Een knap staaltje van een weldoordachte structuur waar niemand verlies bij lijdt.


An legt uit waarom: “Het zou niet verstandig zijn om die voorraad cash plotseling uit te keren in een superdividend, om daarmee de financiering af te lossen. Daarmee toon je immers aan dat het om ‘overtollig geld’ gaat, dat het bedrijf niet nodig heeft voor operationele zaken. Het is het best om de aflossingen te doen met de reserves die ontstaan na de overdracht. Zo vermijden zowel jij als jouw overnemer dat de fiscus na de deal aanklopt met een claim.” Neem al deze afspraken dus zeker op in de montage en afgesproken structuur - het kan beide véél geld besparen.

Fiscaal advies bij overname

Dit voorbeeld is er slechts ééntje uit een scala aan uitdagende, vaak ingewikkelde processen. Het is als kmo vrijwel onmogelijk om vooraf alle elementen van een overname te kunnen inschatten. Precies daarom is het inschakelen van een partner als Dealmakers een investering die zichzelf dubbel en dik terugverdient. Tezelfdertijd een belastingvrije meerwaarde creëren voor jou als verkoper, als meedenken vanuit het perspectief van de overnemer, is het doel. Dealmakers streeft steeds een optimale structuur na, voor beide partijen.

Ben je al vertrouwd met de werking van Dealmakers? Als gespecialiseerd advieskantoor begeleiden en adviseren zij al vele jaren bedrijven bij de verkoop van hun onderneming. Professionaliteit, methodologie en discretie zijn hun kernwaarden.

Je kan vrijblijvend informatie inwinnen via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Dealmakers

Meer weten?

Logo Dealmakers

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Dealmakers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials