banner-horitzontal.jpg
Mondmasker tweede coronagolf

Hoe garandeer je dat je onderneming op een veilige manier kan blijven draaien? Tips voor een eventuele tweede coronagolf

Dat het coronavirus een enorme impact heeft, staat buiten kijf. Het is zelfs zo ingrijpend dat alle bedrijven huishoudelijke regels en werkprocessen moeten herevalueren en in veel gevallen aanpassen. Met de tips van Vandelanotte wapen je je onderneming voor nieuw zwaar weer.

Misschien ging je bedrijf verplicht in lockdown of stonden je activiteiten door de coronacrisis noodgedwongen op een laag pitje. Als alles goed is, ben je ondertussen wel weer (deels) opgestart.

Maar dat wil niet zeggen dat het virus weg is. Integendeel, het lijkt er namelijk sterk op dat we nog een tijdje met het coronavirus zullen moeten leven. En de schrik voor een tweede besmettingsgolf dit najaar zit er bij vele ondernemers in.

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet

“Toch is het belangrijk om vooruit te kijken”, vertelt CEO Nikolas Vandelanotte. “Om bedrijven daarin te ondersteunen, stelden onze preventieadviseurs, fiscale en sociale specialisten een handige gids op. In het document staan de belangrijkste stappen, richtlijnen, tips en instructies om een veilige (her)opstart mogelijk te maken opgelijst, telkens met een concreet voorbeeld.”

De 3 belangrijkste to do’s

Om ervoor te zorgen dat je personeel op elk moment op een veilige en werkbare manier aan de slag kan, volg je onderstaand stappenplan:

  1. Bepaal de doelstelling van jouw corona-actieplan. Gaat het erom medewerkers terug op het werk te krijgen? Of om iedereen veilig te laten doorwerken?
  2. Werk een kader met maatregelen uit. Afhankelijk van je doelstelling, zul je andere processen moeten herdenken of procedures in het leven moeten roepen. In deze stap leg je de spelregels vast. Moet iedereen verplicht een mondmasker dragen, bijvoorbeeld? Of hoe zorg je ervoor dat werknemers hun job kunnen doen en voldoende afstand kunnen bewaren?
  3. Roep een taskforce in het leven voor de opvolging van de (aangepaste) maatregelen en goede communicatie. Het succes van je actieplan valt of staat immers met hoe je medewerkers het in de praktijk opvolgen.

Het spreekt voor zich dat je bij elk van deze stappen voldoende lang stilstaat en niets aan het toeval overlaat. Download de gratis gids van Vandelanotte voor een gedetailleerde checklist en concrete voorbeelden.

Vandelanotte scherpt dienstverlening aan

Ook bij Vandelanotte zelf hebben ze hun werking onder de loep genomen. De financiële experts waren al bezig met de oefening om persoonlijke service te versterken met digitalisering, maar de situatie bracht dat alles in een stroomversnelling. En daar varen hun klanten wel bij. “We zijn klaar om het beste van onze werking vóór corona te combineren met wat werkte tijdens deze crisis”, klinkt het er overtuigd.

Heb je een vraag over de heropstart van jouw activiteiten?

Accountancy- en auditkantoor Vandelanotte helpt je graag verder! Neem contact op met je vertrouwde contactpersoon of stel je vraag via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Vandelanotte

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Vandelanotte

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials