Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Onderuitgezakt in de zetel en laptop op schoot, au mijn rug!

Onderuitgezakt in de zetel en laptop op schoot? Ergonomisch thuiswerken, dat is toch nog iets anders

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we massaal van thuis uit moeten werken. Geen files meer, maar ook geen collega’s naast je. En ook geen goed zittende, ergonomische bureaustoel onder je? Op kantoor wordt er veel aandacht besteedt aan ergonomisch werken. Als ergonomie een ver-van-je-thuiskantoor-show is, lees dan even verder.

Ergonomisch thuiswerken. Hoe moet het dan wel?

Zelfs al werk je enkel sporadisch van thuis, het is toch belangrijk om dit op een ergonomische manier te doen. En zeker nu, veel mensen hebben al wéken hun kantoor niet meer gezien (al die vergeten boterhammen en snacks gaan nog een onaangename verrassing worden) en blijven thuis aan de slag. Ergo Advice zet 10 tips op een rij om dit op de meest ergonomische manier te doen:

 1. Werk als het kan in een ruimte die afgesloten is van de sociale ruimtes. In de woonkamer werken? Misschien wel gezellig. Bevorderlijk voor de concentratie? Zeker niet!
 2. Goed ergonomisch werkmateriaal is een must. Denk daarbij zeker aan:
 • een goede ergonomische bureaustoel
 • een laptophouder
 • een compact extern ergonomisch toetsenbord
 • een ergonomische muis

ErgoAdvice18-inzet3.jpgBij Ergo Advice denken ze aan hun thuiswerkende medemens. Om je een ergonomisch duwtje in de rug te geven, bieden zij momenteel 20% korting op de aankoop van een Ergo Q-330 laptophouder in combinatie met een Ultraboard 960 toetsenbord. 

 1. Zorg voor genoeg natuurlijk licht en laat het licht niet van voor of achter je komen, maar loodrecht op je scherm/bureau vallen.
 2. ErgoAdvice18-inzet1.jpgCheck nog even hoe je de helderheid van je scherm weer moest aanpassen en pas die aan het natuurlijke daglicht aan.
 3. Van dichtbij op een muur kijken? Liever niet. Laat minimum 2 meter diepte tussen je bureau en de muur. Of zorg ervoor dat je naar buiten kan kijken.
 4. Vergroei niet met je laptop maar neem regelmatig een pauze waarin je even beweegt. Ga koffie, water of een snack altijd in de keuken halen en zet géén voorraadje naast je laptop.
 5. Vergroei ook niet met je bureaustoel, zelfs als het een ergonomisch hoogstandje is. Probeer zittend werken af te wisselen met staand werken. Dit kan met een zit/sta bureau of gewoon aan een hogere kast.
 6. ErgoAdvice18-inzet2.jpgJe collega’s zitten niet naast je, maar blijf toch in contact met hen én je familie en vrienden.
 7. ‘Blijf in je kot’ wil daarom niet zeggen ‘blijf in je zetel hangen’. Sporten kan nog wel, dus ‘blijf in beweging’!
 8. Volg deze duidelijke instructie: Zit – sta – beweeg – was je handen. En herhaal.
 9. En nog een extra tip voor de katteneigenaren: check altijd even of je kat niet heerlijk op je bureaustoel ligt te slapen voor je erin neerploft. Die nageltjes kunnen héél scherp zijn.

Dit helpt je zeker goed op weg. Wil je meer weten over ergonomisch thuiswerken of over die fijne promotie? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Ergo Advice

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Ergo Advice

Ook interessant

Interessante bedrijven

 • Katrien Cocquyt - Praktijk voor Integrale Gezondheidszorg

 • Wellness for Business

Bekijk de socials